Sportsjournalisternes Golf Klub

Bliv medlem.

Sportsjournalisternes Golf Klub (SGK) er en forening for alle golfspillende journalister og mediefolk i Danmark. Foreningen er et fremragende netværk bestående af golfglade kolleger og en social tumleplads for alle os, der er bidt af golf. Vi spiller landskampe mod svenskerne, afholder Dansk Mesterskab over 36 huller hvert år, stiller op i internationale turneringer mod udenlandske kolleger og spiller årligt en mini Ryder Cup på Samsøs skønne bane midt i Kattegat. Alle danske journalister kan blive medlem og det koster kun 200 kroner i indskud. For at blive medlem kræves medlemskab af en dansk golfklub under DGU. Desuden skal man dokumentere et handicap på 31,5 eller lavere.

SGK blev grundlagt i 1967 af en række journalister, der ønskede at udbrede kendskabet til golf i Danmark. Dette er fortsat foreningens mission, ligesom vi ønsker at stimulere juniorgolfen i Danmark, bl.a. ved i samarbejde med DGU hvert år at afholde Sportsjournalisternes Juniorholdturnering. I øjeblikket er det Made in Denmark, der er sponsor for Juniorholdturneringen. Læs mere: www.juniorholdturneringen.dk.

SGK står ligeledes bag den årlige uddeling af Den Gyldne Golfbold, den fornemste hæder i dansk golf, som har været uddelt siden 1966. Også den Gyldne Golfbold er sponseret af Made in Denmark. Læs mere: www.dengyldnegolfbold.dk.

SGK har sin egen "tour", hvor der hvert år afvikles 12-14 turneringer. Vi har vores egen rangliste og hvert år afvikles DM, altså det danske mesterskab for journalister.

Som medlemmer af SGK kan optages medlemmer af Danske Sportsjournalister, Dansk Journalistforbund, samt ansøgere, som kan dokumentere at de udfører journalistisk arbejde, herunder ekspertkommentatorer. Der kan frit vælges mellem følgende typer af medlemsskab:

Type A
med kontingent

Indskud 200,-
Kontingent 600,- årligt
Normal matchfee 375,- *

* Matchfee kan variere i forhold til hvert enkelt arrangement

Type B
uden kontingent

Indskud 200,-
Kontingent 100,- årligt
+150,- i forhold til normal matchfee

 

Ved optagelse betales indskud og årskontingent samlet.

Årskontingent skal indbetales senest 1. maj i indeværende år. Såfremt man ikke indbetaler rettidigt er man i princippet udmeldt af SGK og vil efterfølgende skulle betale indskud for at blive genoptaget. Det er muligt at søge om orlov.

Medlemstypen B er lavet for at tilgodese dem, der på forhånd ved at de næppe vil kunne deltage i flere end tre matcher i det aktuelle år. Således bliver årskontingentet på 100,-  ikke en urimelig "byrde" i forhold til at bevare sit medlemsskab. Det er muligt at skifte medlemstype fra sæson til sæson - og i øvrigt også i løbet af en sæson, såfremt man pludselig får mulighed for at deltage i flere matcher end først antaget. Der refunderes dog IKKE forhøjede matchfees efter skift.

Hvis du ønsker at blive medlem af SGK kan du enten udfylde kontaktformularen eller skrive en ansøgning til bestyrelsen@sportsjournalisternesgolfklub.dk med en kort beskrivelse af dig selv samt informationer om golfklub og aktuelt handicap.

Seneste nyheder

Jesper og nynnepligten

Fredag d. 27. marts 2020 mistede vi et medlem, nemlig Jesper Dahl Caruso, der efter kort tids sygdom tabte kampen mod kræft. Jeg …

læs mere ...

Forårsbrev fra bestyrelsen

Kære medlemmer af Sportsjournalisternes Golf Klub. Det er vist unødvendigt at gøre rede for den situation, som Danmark og resten …

læs mere ...

De danske EM-piger modtager Den Gyldne Golfbold 2019

Den mest betydningsfulde pris i dansk golf tilfalder i år de seks danske pigespillere, der hentede en historisk dansk guldmedalje …

læs mere ...

Galleri