Sportsjournalisternes Golf Klub

TLP Golf DM var mest for de lave.

Solen skinnede, vinden var ubetydelig og banens stand var med enkelte undtagelser upåklagelig, så bortset fra horder af blodtørstige myg var forholdene vel nærmest ideelle for alle parter?

Ikke desto mindre var det bemærkelsesværdigt, at årets TLP Golf DM hos vores højt værdsatte værter i Sct. Knuds i Nyborg i dén grad blev præget af spillerne med et forholdsvist lavt handicap.

Af de syv øverste i slutstillingen var de seks fra den tredjedel af feltet med handicap på 13,3 eller lavere med Henrik Bisgaard som eneste undtagelse. Det kunne der sikkert skrives en sjov bemærkning om, men nu er det jo et seriøst referat, så deeet …

Alle golfspillere – uanset handicap og andre ulemper – ved, at dagsformen er en altafgørende faktor, og selv om det efterhånden er mange dage siden, at Uffe Kongsted vandt både åbningsturneringen og begge turneringer på sommerturen, så var formen i hvert fald bevaret i sådan en grad, at han endelig også vandt årets mest prestigefyldte turnering.

Dermed har Uffe vundet tre SGK-turneringer i træk, hvilket ingen har præsteret siden 2007, da Jan Rosenthal vandt tre dage i træk i Ebeltoft, Brønderslev og Frederikshavn.

Årets sejr blev hentet i en tæt duel med Klaus Henriksen og den forsvarende mester, Jonas Hüttel, der vandt præmien for at være den bedste i anden runde med sine 37 point. Ét point skilte de tre i toppen, hvor Uffe efter at have lavet fem birdies og runde i 77 og 83 slag vandt med 73 point.

Birdiebedriften blev toppet af Thomas Heiredal med otte af slagsen, men da han skal give banen et slag på hver runde, måtte han ’nøjes’ med sejren i bruttorækken (for 10. gang!) og en 6.-plads i nettorækken.

Steen Bruun Rasmussen blev nummer fire og modtog ligesom de øvrige i vinderrækken gavekort fra vores sponsor TLP Golf, der desuden præmierer alle medlemmer med 10 procents rabat i webshoppen, hvor I skal benytte koden SPORT10.

I modsætning til sine forgængere som vinder af det vi kalder vores DM, men som i virkeligheden jo ’bare’ er vores klubmesterskab, får Uffe Kongsted ikke sit navn indgraveret i den legendariske pokal, som Finn Kobberø skænkede vores forening engang for længe, længe siden.

Hvad er nu det for noget?

Forklaringen er den simple, at Jonas Hüttels navn kun lige kunne være der, som det sidste på pokalen, der næste år skal udstyre med en form for fod, så der kan blive plads til flere navne. De er allerede så mange, at traditionen med at oplæse samtlige tidligere vindere er blevet indskrænket til at starte opremsningen til det år, hvor en af de tilstedeværende har vundet. Det viste sig ikke at være den store ’besparelse’, da Ruddi Christensen vandt i 1979: Den tredje udgave af turneringen, som blev vundet af Hans Grønfeldt i 1977 og Troels Schneider i 1978.

Fra dengang til nu. Efter halvanden måneds dvale er der atter fuld gang i SGK. Om halvanden uge skal vi til Gilleleje og afvikle den 47. SvensKamp. I gamle dage skulle man kvalificere sig til denne klassiker. I år skulle der gerne komme flere end de blot 8 tilmeldinger, der er indløbet i skrivende stund.

Tekst: Allan Nielsen, fotosser: Lars Krabbe m.fl. torsdag 24. august 2023

Flere nyheder.

 • Hans Grønfeldt er afgået ved døden

  En af monopolets helte, Hans Grønfeldt, sov stille ind natten til søndag efter længere tids sygdom. Han blev 8…

 • Nicolai Højgaard modtager Den Gyldne Golfbold

 • Invitation: Kom til overrækkelsen af den fornemste hæder i dansk golf

  Pressen inviteres hermed til overrækkelsen af Sportsjournalisternes Gyldne Golfbold 2023. Overrækkelsen finde…

 • Sommertur 2024 - Royal Oak og Vejle

  Mandag 1. til onsdag 3. juli 2024 Vores base bliver på Royal Oak i Jels. I 2023 blev 10 luksus Spa huse på hv…

 • Mindeord om SGK-medlem Hans Kiel

  Det er med sorg, at vi må berette om et dødsfald blandt medlemmerne i SGK. Det gælder vores mangeårige medlem,…

 • Nyhedsbrev november 2023

  Kære medlemmer. Det er surt, men sandt. Sæsonen er slut for SGK.  Det er den ikke for de professionelle golf…

 • Hurra for maden, vinen, musikken, bestball og 5.-pladsen – så pyt med vejret og den laaaange, våde bane

  Det er halv-italieneren Kim Ferrigno, der har sagt, at en sport, hvor man i mange sammenhænge er sin egen domm…

 • Sæsonen sluttede med sidevind, den tættest mulige afgørelse og en god idé

  TLP Golf Autumn Leaves hedder årets sidste ordinære turnering i vores højt værdsatte forening. TLP Golf fordi …

 • Invitation TLP Golf Autumn Leaves

  Vi bryder os ikke om det, men det er desværre sandt. Endnu en fantastisk golfsæson nærmer sig sin afslutning. …

 • Efteråret nærmer sig i både kalenderen og præmierækken

  Som vi sidder der på den overdækkede terrasse, flere i korte ærmer, lufter den svedige polo og nyder en iskold…

Galleri