Sportsjournalisternes Golf Klub

Sæsonen sluttede med sidevind, den tættest mulige afgørelse og en god idé.

TLP Golf Autumn Leaves hedder årets sidste ordinære turnering i vores højt værdsatte forening. TLP Golf fordi Thomas Løve Petersen og hans butik i Haslev har indvilget i at være sponsor for endnu en turnering ud over vores DM, Autumn Leaves for at signalere noget med efterårsblade.

Egentlig kunne det også betyde, at efteråret forlader os, men det ville ikke give den store mening – især ikke efter en klassisk efterårsdag i Ishøj med masser af vind i det våde hår om end de 19 deltagere slap kolossalt nådigt i forhold til nedbøren, der ikke helt levede op til meteorologernes dystre forudsigelser.

Nåh, nok om vejret, selv om det jo altid er et populært emne. Skal vi ikke bare nøjes med at glæde os over, at det rent faktisk var muligt efter matchen at sidde uden for og nyde, at vinden faktisk var føltes helt lun i vores læhjørne, hvor øllet til gengæld havde den rette kølighed. Og SÅ ikke mere om vejret!

For det hele handler jo i allerhøjeste grad om golf, og her må vi endnu en gang konstatere, at Ishøj med sin helt fantastiske fairway er den ideelle lokation for vores afsluttende oktober-turnering.

To gange navneforandring

Godt nok er roughen så meget desto mere udfordrende. I referentens bold tog Christian Høgh i hvert fald kortvarigt navneforandring til Christian Hø, da han gang på gang ledte forgæves og havde 2 point efter de første seks huller og 8 point efter for-9, men så kunne han med 22 point på de sidste ni med god grund lade sig omdøbe til Christian High. Ideen er til fri afbenyttelse.

Til gengæld lykkedes det en noget mere stabil Jonas Hüttel at vride imponerende 40 point (21+19) ud af banen, der på forunderlig vis er konstrueret, så der denne eftermiddag var medvind på 2 huller, mens de 16 øvrige bød på side- eller modvind.

Der var medvind på par-3-hullet 16, hvor Lars Krabbe udnyttede fordelen til at slå bolden op til 3,42 meter fra flaget og dermed sikre sig præmien for at være tættest på.

De 40 point til Hüttel junior gav udover sejren den tætteste afgørelse af ThomTex-ranglisten i denne mands minde. Hüttel nåede op på siden af Henrik Bisgaards 180 point sammenlagt for sæsonens fem bedste runder, og så måtte der trækkes på reglen om, at sjettebedste runde derefter er udslagsgivende. Og havde Bisgaard et par runder med 29 point, der overtrumfede de 28 point, som Jonas lavede på Barsebäck under sommerturen.

At ranglisten i høj grad handler om at levere en af de der helt eventyrlige runder dokumenteres af, at Uffe Kongsted trods fire sejre i sæsonens løb måtte nøjes med tredjeplads, 2 point efter de to forreste.

Italien og måske noget vintergolf?

Men slut er det altså, bortset fra de 10 SGK’ere, der sidst i oktober repræsenterer Danmark ved Nations Cup i det nordlige Italien.

Derefter venter en ulidelig lang vinterpause, som forhåbentlig kan forkortes med ideen om at organisere nogle efterårsrunder på baner med lige så gode forhold som i Ishøj. Den plan arbejder bestyrelsen videre på, samtidig med det kontinuerlige forsøg på at hverve nye medlemmer. Intentionen er som tidligere nævnt at udvide kalenderen med flere tilbud vest for Storebælt.

Men indtil videre siger bestyrelsen tak og på gensyn.

Tekst: Allan Nielsen. Foto: Lars Krabbe fredag 6. oktober 2023

Flere nyheder.

 • Mindeord om SGK-medlem Hans Kiel

  Det er med sorg, at vi må berette om et dødsfald blandt medlemmerne i SGK. Det gælder vores mangeårige medlem,…

 • Nyhedsbrev november 2023

  Kære medlemmer. Det er surt, men sandt. Sæsonen er slut for SGK.  Det er den ikke for de professionelle golf…

 • Hurra for maden, vinen, musikken, bestball og 5.-pladsen – så pyt med vejret og den laaaange, våde bane

  Det er halv-italieneren Kim Ferrigno, der har sagt, at en sport, hvor man i mange sammenhænge er sin egen domm…

 • Sæsonen sluttede med sidevind, den tættest mulige afgørelse og en god idé

  TLP Golf Autumn Leaves hedder årets sidste ordinære turnering i vores højt værdsatte forening. TLP Golf fordi …

 • Efteråret nærmer sig i både kalenderen og præmierækken

  Som vi sidder der på den overdækkede terrasse, flere i korte ærmer, lufter den svedige polo og nyder en iskold…

 • Det tvivlsomme trofæ røg lige tilbage i det støvede hjørne i kælderen

  Æren er det fejreste træ i skoven, hedder et gammelt ordsprog. Og jo, det hedder oprindeligt fejreste. Jeg har…

 • Kom til DGU Friendly Øst i Furesø

  Det er nu niende år i træk, at Dansk Golf Union og Sportsjournalisternes Golf Klub sammen arrangerer DGU Frien…

 • TLP Golf DM var mest for de lave

  Solen skinnede, vinden var ubetydelig og banens stand var med enkelte undtagelser upåklagelig, så bortset fra …

 • Invitation til den 47. SvensKamp

  Ja du læste rigtigt – det er nemlig 47. gang, at SGK og de svenske, primært skånske, journalister dyster mod h…

Galleri