Sportsjournalisternes Golf Klub

Nyhedsbrev august 2023.

Kære SGK medlemmer.

Håber i har nydt det danske sommervejr og jeres eventuelle ferie. Om ikke andet, så har det da være golfvejr – mellem bygerne.

Vi har senest fået afviklet to af de mest traditionsrige begivenheder i SGK. Det gælder endnu et succesrigt ophold på Samsø, hvor Team Ugilt vandt endnu en gang, og en sommertur til det Sydsvenske hvor det ikke skortede på blæst og regn, som heldigvis rimer på varm hygge og rart socialt samvær.

Vi må også kalde de næste begivenheder på vores kalender for klassikere. Førstkommende gælder det TLP Golf DM i Sct. Knuds i Nyborg – den 22. august. Se invitation længere nede.

Allerede ugen efter gælder det SvensKampen i Gilleleje Golfklub, den 4. september. Det bliver den 47. udgave – hvem sagde traditioner? I øvrigt har SGK vundet fem af de seneste seks opgør!

Tillad os igen at minde om vores prægtige sponsorer. Vi takker tlpgolf.dk, whatbunkers.dk og selvfølgelig Thomas Møller-Johansson og thomtex.dk, for gavmild støtte til SGK og opfordrer på ny alle medlemmer til at benytte sig af de mange gode tilbud og store rabatter som SGK medlemmer opnår.

Bestyrelsen har desuden en lidt kedelig nyhed, som nok ikke længere er en nyhed, men vi må konstatere, at der ikke var mulighed for at genneføre den planlagt match i Tønder, Far West Challenge, da banen viste sig at være under ombygning. Vi har allerede programsat matchen i vores kalender til 2024.

Og så til invitationen til DM

TLP Golf DM afvikles tirsdag den 22. august – som sædvanlig i Sct. Knuds Golfklub i Nyborg.

Fristen for tilmelding er torsdag d. 17. august ved midnat !!

Vi minder lige om, at vi i fjor begyndte at betale greenfee i Sct. Knuds og at der på den baggrund igen i år er lidt højere matchfee end der har været i mange år. Uanset om du spiller 18 eller 36 huller, dækker matchfee golf, frokost og middag med drikkevarer. Drikkevarer til frokosten er for egen regning - ligesom drikkevarer inden middagen. Matchfee for 36 hullers-matchen er 600,- for type A- respektive 750,- for type B-medlemmer, mens 18 hullers-matchen koster 450,- for type A- respektive 600,- for type B-medlemmer.

Under DM vil vi for første gang bede deltagerne om at indtaste scores i deres telefon. Blot én spiller i hver bold skal der bruges. De udpegede spillere bruger et tilsendt link og kan herefter indtaste scores for alle i gruppen efter hvert hul. Det tager ca. 15 sekunder per hul. Scorekort afhentes som sædvanligt i shoppen, og SKAL udfyldes som normalt således der en nedskreven score, hvis der opstår indtastningsfejl. Scorekort tjekkes, underskrives og afleveres i shoppen umiddelbart efter hver runde.

Første starttid er klokken 08:00. Frokost er klar ca. kl. 11:30. 18-hullers rækken indledes med frokost og sendes ud ca. 12:30 – og efterfølgende slår 36-hullers deltagerne ud på anden runde.

Efter den sene runde – og måske et hurtigt bad + en kold på terrassen (for egen regning) – er der fælles middag med præmieoverrækkelse.

Ved tilmeldingen er det vigtigt at du vælger række A for at deltage i 36 hullers-matchen. Således er række B forbeholdt 18 hullers-matchen.

Hvis du vil spille 36 hullers-matchen men er nødt til at køre i buggy, så betyder at du IKKE deltager i det officielle DM, men din anden runde tæller med i 18 hullers-matchen, hvor buggy er tilladt. For dette helt sjældne valg har vi oprettet række C, som du så skal vælge ved tilmeldingen ;-).

Alle bedes ved tilmeldingen tilføje evt. ønsker om tidlig / sen starttid samt om du ikke er i stand til at deltage i middagen !!, hvilket har betydning for vores samlede bestilling til køkkenet. Husk at vi ikke kan garantere noget i forhold til ønsket starttid, men vi gør vores ypperste for at imødekomme alle ønsker.

I Sportsjournalisternes DM spilles som bekendt 36 hullers stableford med fuldt handicap – dog kan ingen spiller opnå mere end 36 tildelte slag per runde (jf. vedtægterne). Ved lige antal points efter 36 huller spilles sudden death play-off. Udover DM-titlen spilles der også en bruttorække, som udregnes ved antal points minus antal tildelte slag – og altså IKKE som slagspil.

Scorekort afleveres straks efter hver runde – og vi minder om at alle scorekort skal være kontrolleret grundigt inden de underskrives og afleveres - alt sammen naturligvis for at undgå diskvalifikation.

Tilmelding foregår via hjemmesiden med online betaling - og seneste frist er torsdag d. 17. august kl. 23:59!! .... husk at vælge rigtig række og tilføje evt. bemærkninger.

Velmødt både i Sct. Knuds - og i Gilleleje (tillmeldingen er åbnet).

tirsdag 1. august 2023

Flere nyheder.

 • Mindeord om SGK-medlem Hans Kiel

  Det er med sorg, at vi må berette om et dødsfald blandt medlemmerne i SGK. Det gælder vores mangeårige medlem,…

 • Nyhedsbrev november 2023

  Kære medlemmer. Det er surt, men sandt. Sæsonen er slut for SGK.  Det er den ikke for de professionelle golf…

 • Hurra for maden, vinen, musikken, bestball og 5.-pladsen – så pyt med vejret og den laaaange, våde bane

  Det er halv-italieneren Kim Ferrigno, der har sagt, at en sport, hvor man i mange sammenhænge er sin egen domm…

 • Sæsonen sluttede med sidevind, den tættest mulige afgørelse og en god idé

  TLP Golf Autumn Leaves hedder årets sidste ordinære turnering i vores højt værdsatte forening. TLP Golf fordi …

 • Invitation TLP Golf Autumn Leaves

  Vi bryder os ikke om det, men det er desværre sandt. Endnu en fantastisk golfsæson nærmer sig sin afslutning. …

 • Efteråret nærmer sig i både kalenderen og præmierækken

  Som vi sidder der på den overdækkede terrasse, flere i korte ærmer, lufter den svedige polo og nyder en iskold…

 • Det tvivlsomme trofæ røg lige tilbage i det støvede hjørne i kælderen

  Æren er det fejreste træ i skoven, hedder et gammelt ordsprog. Og jo, det hedder oprindeligt fejreste. Jeg har…

 • Kom til DGU Friendly Øst i Furesø

  Det er nu niende år i træk, at Dansk Golf Union og Sportsjournalisternes Golf Klub sammen arrangerer DGU Frien…

 • TLP Golf DM var mest for de lave

  Solen skinnede, vinden var ubetydelig og banens stand var med enkelte undtagelser upåklagelig, så bortset fra …

 • Invitation til den 47. SvensKamp

  Ja du læste rigtigt – det er nemlig 47. gang, at SGK og de svenske, primært skånske, journalister dyster mod h…

Galleri