Sportsjournalisternes Golf Klub

En dejlig dag gav minder om et (meget) tidligere medlem.

Det vil være et fåtal af medlemmerne i SGK, der overhovedet aner, hvem han var, denne lille, trivelige og som oftest kolossalt muntre kollega, der bare hed Kramme.

Ole Birger Rasmussen Kramme var det fulde navn på den af de fire brødre fra området omkring Borgergade og Nyboder, der endte i vores branche som journalist og redaktionssekretær på Politiken og Ekstra Bladet og sammen med blandt andre Palle Holgersen som værtshusholder i beværtningen ’På Bladet’. Det var herfra, man med ren samvittighed kunne meddele den bekymrede familie, at man var ’på bladet’, hvis nogen skulle spørge.

Ole Kramme blev faktisk nævnt i 2020

Kramme var desuden et af de stiftende medlemmer af Sportsjournalisternes Golfklub, og SGK-medlemmer med en hukommelse, der er endnu skarpere end bare fotografisk, vil kunne huske, at Kramme, der døde for omkring 15 år siden, faktisk blev nævnt i forbindelse med vores jubilæumsmatch.

Men hvad i alverden har Ole Kramme så at gøre med denne tekst, der jo skal handle om årets udgave af DGU Friendly Vest, afviklet i strålende solskin i unikke Steensballegaard Golfklub?

Ja, forbindelsen ER langt ude, men da jeg har kendt og elsket Kramme og hans mange muntre bemærkninger lige siden min barndom, vil jeg for altid forbinde ham med et af hans yndlingsudtryk: Iskold og knastør.

For som i alle andre danske golfklubber i disse nedbørsfattige tider var banerne med den storslåede udsigt over Horsens Fjord knastørre. Iskoldt var til gengæld det veltoftjente øl, der efter den varme runde blev indtaget på klubhusets balkon, hvorfra udsigten over banen ikke matches af ret mange andre danske golfklubber.

En berigende dag i selskab med DGU og et par landsholdsspillere

Efter et nostalgisk tilbageblik er det vel på tide at blive nutidig og berette om begivenhederne fra dette efterhånden traditionelle arrangement, der er et værdsat samarbejde mellem SGK og Dansk Golfunion.

Feltet er derfor en sammensat flok af SGK-medlemmer, DGU-ansatte og inviterede fra mediebranchen, der dels kunne være potentielle nye medlemmer af SGK, dels har en professionel interesse i at høre DGU-direktør Morten Backhausens status omkring dansk golf, unionens arbejde, tanker og visioner.

Oveni får deltagerne en som altid berigende oplevelse ved at spille seks huller sammen med et par aktuelle landsholdsspillere, hvilket denne eftermiddag var i skikkelse af Anna Behnsen fra netop Steensballegaard og Daniel Toft Hansen fra Smørum.

To forskellige vindere og ny mand øverst på ranglisten

Nåh ja, så var der jo også en turnering for knapt så langt- og præcisslående, og her er der grund til at rose de ti deltagende SGK-medlemmer for at holde sig diskret i baggrunden, så de øvrige inviterede fik en god førstegangsoplevelse af vores forening med en plads præmierækken.

Sejren gik således til Claus Blem med 38 point foran Søren Amstrup med 37 og Brian Rasmussen med 36. De vil lige som resten af de inviterede snarest modtage en opfordring til at blive en del af vores forening.

Med sine 34 point blev Claus Rødgaard den officielle SGK-vinder foran Henrik Bisgaard med 32, og vores egen John Daly topper nu Thomtex-ranglisten med 110 point, hvilket er 1 point flere end Philip Thinggaard, der til gengæld som den eneste har deltaget i alle dette års fire turneringer.

Tekst: Allan Nielsen. Foto: Claus Rødgaard onsdag 7. juni 2023

Flere nyheder.

 • Mindeord om SGK-medlem Hans Kiel

  Det er med sorg, at vi må berette om et dødsfald blandt medlemmerne i SGK. Det gælder vores mangeårige medlem,…

 • Nyhedsbrev november 2023

  Kære medlemmer. Det er surt, men sandt. Sæsonen er slut for SGK.  Det er den ikke for de professionelle golf…

 • Hurra for maden, vinen, musikken, bestball og 5.-pladsen – så pyt med vejret og den laaaange, våde bane

  Det er halv-italieneren Kim Ferrigno, der har sagt, at en sport, hvor man i mange sammenhænge er sin egen domm…

 • Sæsonen sluttede med sidevind, den tættest mulige afgørelse og en god idé

  TLP Golf Autumn Leaves hedder årets sidste ordinære turnering i vores højt værdsatte forening. TLP Golf fordi …

 • Invitation TLP Golf Autumn Leaves

  Vi bryder os ikke om det, men det er desværre sandt. Endnu en fantastisk golfsæson nærmer sig sin afslutning. …

 • Efteråret nærmer sig i både kalenderen og præmierækken

  Som vi sidder der på den overdækkede terrasse, flere i korte ærmer, lufter den svedige polo og nyder en iskold…

 • Det tvivlsomme trofæ røg lige tilbage i det støvede hjørne i kælderen

  Æren er det fejreste træ i skoven, hedder et gammelt ordsprog. Og jo, det hedder oprindeligt fejreste. Jeg har…

 • Kom til DGU Friendly Øst i Furesø

  Det er nu niende år i træk, at Dansk Golf Union og Sportsjournalisternes Golf Klub sammen arrangerer DGU Frien…

 • TLP Golf DM var mest for de lave

  Solen skinnede, vinden var ubetydelig og banens stand var med enkelte undtagelser upåklagelig, så bortset fra …

 • Invitation til den 47. SvensKamp

  Ja du læste rigtigt – det er nemlig 47. gang, at SGK og de svenske, primært skånske, journalister dyster mod h…

Galleri