Sportsjournalisternes Golf Klub

I sjette forsøg lykkedes det for Kaptajn Karsten.

Referenten vil på forhånd gerne advare alle talfobiske læsere: De følgende linjer indeholder mange tal. Sådan bliver det bare, når der i trofæbestyrerens computer findes et regneark med alle resultater fra de 9 udgaver af Generationsmatchen.

Eksempelvis deltog Karsten Bønsdorf i Generationsmatchen for 6. gang – og for 4. gang i rollen som kaptajn for De Mindst Unge. Og efter lutter nederlag var det endelig tid til at Kaptajn Karsten kunne få overrakt det genfundne trofæ, som Nicolai Jacquet ellers har sikret De Mest Unge 3 gange tidligere – lige siden han som 23-årig satte rekord som alle tiders yngste kaptajn. Nu er han 27 – og 16 år yngre end den næstyngste.

Sejrsmarginalen blev på den solbeskinnede terrasse offentliggjort til at være 3 point, men indtastningen af scorekort afslørede en heldigvis ikke afgørende regnefejl, så afstanden voksede til at være 4 point. Når vi nu er ved rekorder, så er den mindste sejrsmargin de 2 point, der skilte i Hillerød, da De Mindst Unge med Ulrik Holmstrup som kaptajn vandt den eneste foregåede sejr i 2020.

Et par rekorder satte også årets match på Simon’s, hvis stand til fulde levede op til Lars ’Kløver’ Løgstrups løfte, da han som altid veloplagt sendte 20 SGK’ere af sted på A-sløjfen: ’Best ever’. Roughen især på A-sløjfen er barberet ned, så boldene kan findes, fairways er imponerende grønne og på de velholdte greens ruller bolden snorlige.

Nåh, tilbage til tallene: I en alder af 61 år og 350 dage satte referenten rekord som den ældste nogen sinde hos De Mindst Unge, hvorimod den 73-årige Kaptajn Karsten skal spille nogle år endnu, hvis han skal overgå Nils Jæger, der i 2012 satte rekord som den ældste kaptajn hos De Mindst Unge i en alder af 77 år. Bønsdorf satte alligevel rekord: Som den ældste vindende kaptajn.

Jeg havde jo advaret jer mod de mange tal – og nu kommer der flere:

For Generationsmatchen har jo også en individuel række, der resulterede i den sjette forskellige vinder i sæsonens nu seks turneringer. Casper Hjorth vandt med 34 point og et marginalt bedre handicap (17,1) end Søren Elmenhoff (17,6) på andenpladsen. Christian Dalmose (13,6) blev nummer tre foran Oluf Olsen (24,7), begge med 33 point, og Jakob Vinde Larsens 30 point gav den sidste præmieplacering som nummer 5.

Jonas Hüttel og Ole Vestergaard fik præmier for at være nærmest huller på A2 og B1, og selv om Jesper Worre forgæves råbte på klappepræmier, måtte han nøjes med den Toms Guldbarre, som de 10 vindere på hos De Mindst Unge fik med hjem. Denne gang indeholdende chokolade i en noget mere brugbar forfatning efter fem timer i køleskabet end dengang de havde ligget fem timer i solen på forsædet i trofæbestyreren bil.

Casper Hjorth fører ranglisten med 164 point (et mulehår foran Allan Nielsen på samme antal points, red.), og Casper og Peter Willatzen er de eneste, der har haft fuldt fremmøde til sæsonens seks turneringer, men ingen af dem deltager på den forestående sommertur, hvor der stadig er én ledig plads tilbage i et delt dobbeltværelse efter et afbud. Skulle muligheden for deltagelse opstå, så tag skriv straks til em@sportsjournalisternesgolfklub.dk.

Og så minder vi også om efterårets spændende rejse til Tjekkiet, hvor SGK spiller EMGJ. Uforpligtende forhåndstilkendegivelse bedes sendt så hurtigt som muligt.

Referent: Allan Nielsen torsdag 23. juni 2022

Flere nyheder.

 • Tænk at Lars Vermund skulle blive manden med de mest rammende ord om endnu en fantastisk tur til EMGJ

  Det er efterhånden et par døgn siden, at Jesper Worres driftssikre Skoda nåede skribentens adresse på Vestegne…

 • Den første og den fjerde sejr på samme tid

  Der sker tre ting, når man bliver ældre: Man husker ikke så godt, man hører ikke så godt og man husker ikke så…

 • Invitation Autumn Leaves

  Endnu en fantastisk golfsæson er så småt ved at gå på hæld, men i SGK vil vi gerne klemme lidt mere ud af den.…

 • Invitation Pas på Politiet

  Da SGK sidste år mødte Politiet for sjette gang, endte det som bekendt med sejr til SGK, og dermed en udlignin…

 • Den gode og den dårlige nyhed om SvensKampen er egentlig den samme

  Der findes smukke pokaler, store pokaler, imposante pokaler, små pokaler, farvestrålende pokaler. Ja, der find…

 • Invitation til SvensKamp i Landskrona

  For 46. gang skal dyste mod vores svenske kolleger, denne gang på udebane i Sverige. Vi skal på besøg på Eriks…

 • Referatet af TLP Golf DM bliver en lille smule anderledes end det plejer – for det var DM også

  Rubrikken – eller overskriften, som det jo hedder derude i virkeligheden, hvor en masse mennesker fjoller ubek…

 • Spil den fantastiske skovbane i Holstebro

  I 2021 besøgte vi Holstebro i forbindelse med DGU Friendly Vest på en regnfyldt dag i maj. Vi har besluttet at…

 • Invitation til TLP Golf DM 2022

  Efter et travlt forår og en tiltrængt sommerpause er vi nu klar til at åbne op for et spændende efterår, som i…

 • Invitation Grønfeldt Samsø Cup 2022

  Dato: 5.-6. september 2022Samsø GolfklubHoldmatch - hulspil med 7/8 hcp.9 hullers Fourball -18 hullers Fours…

Galleri