Sportsjournalisternes Golf Klub

En helt fantastisk sommertur med syrlig dressing, mange klitter, endnu flere smil og en misforstået labskaus.

Et ældgammelt journalistisk dilemma er vinklingen. Artiklens indledning, der skal dels fange læsernes ofte flygtige interesse, dels ramme essensen af det forhåbentlig relevante indhold – og allerhelst være bare en anelse humoristisk. I hvert fald hvis det er op til undertegnede.

Så hvordan får man læserne af denne hjemmeside til at komme til bunds i beretningen om årets sommertur?

Man kunne ...

Man kunne selvfølgelig bruge det velkendte kneb med sætningen ’det vender vi lige tilbage til senere’.

Man kunne tage udgangspunkt i den urkomiske situation, da Jesper Worre og yderligere i hvert fald en gæst hældte salatdressing i glasset og med en grimasse konstaterede, at juicen var en anelse syrlig.

Man kunne fremhæve den helt igennem fantastiske stemning, der gennemsyrede tre pragtfulde dage på vores helt eget hotel Gut Vorbeck og i restauranten på Winston Golf.

Man kunne vinkle på Steen Bruun Rasmussens eminente pletskud med at arrangere en helt igennem vellykket tur til denne nordtyske golfperle.

Man kunne påpege, at Uffe Kongsteds radbrækkende strækøvelser inden finalerunden åbenbart virkede, da han efterfølgende blev kåret som turens ’Jernmand’ og samlet vinder af et regnskab for viderekomne.

Man kunne fokusere på præmiepersonen (sic) Ingelise Palnes forfordeling (hvis vi kan enes om dette svingords betydning) af vinderkram.

Man kunne bringe billedet af en barfodet Eric Christensen, der rent faktisk lykkedes med at slå bolden op fra en å i første forsøg. Og efter tre putts alligevel forlod hullet med en streg.

Man kunne gøre sig lystig på vegne af dem, der forhåbentlig ikke var skrupsultne, da de uforvarende kom til at bestille ’Labskaus nach Omas Rezept’ – og skuffet måtte konstatere, at der på ingen måde var tale om den velkendte labskovs, som vor moder hverken lavede eller troede hun lavede den.

Eller også kunne man bare vinkle på, at vi i bestyrelsen og på vegne af hele vores forening er jublende glade for og stolte over, at ’Family Trip’, der for bare få år siden var en hensygnende tradition med bekymrende tilslutning, for andet år i træk har været en bragende succes som ’Sommerturen’, der med 41 forskellige deltagere på to år har tiltrukket næsten halvdelen af foreningens medlemmer.

Texas Scramble, Tour-quiz og overdådige præmier

Selvfølgelig KAN referenten være gået glip af kommentarer med en snert af utilfredshed, selv om han opofrende i tjenestens navn flere sene aftener i træk ofrede sig og blev siddende til den bitre ende på den flaskefyldte terrasse foran Gut Vorbeck for at få det hele med i frygt for at gå glip af endnu en latterbrølende morsomhed fra en af turens 29 deltagere, men i så fald har de været få – altså utilfredshederne.

Tjek eksempelvis galleriet med alle Frank Cilius’ fremragende billeder og tæl de mange smilende ansigter.

Nåh ja, så blev der jo også spillet golf!

På den formidable Winston Open, der i disse dage fejrer 20-årsjubilæum med en seniorturnering, hvor Bernhard Langer er en af deltagerne, på WinstonLinks, der bare er en fascinerende oplevelse præget af et uendeligt antal bakkede klitter og bunkers, og for de helt ekstremt ivrige på WinstonKranich, hvor man efter sigende kunne varme op på par-3-banen med 9 huller på under en time.

Førstedagens Texas Scramble blev suverænt vundet i 9 slag under par af hold 1 bestående af Uffe Kongsted, Steen Bruun Rasmussen, Carsten Marcher og Eric Christensen, andendagens stableford-turnering på linksbanen vandt Ulrik Holmstrup med 37 point og på sidstedagens finale oplevede Lars Vermund sin anden store triumf ved at vinde med 39 point. Vermunds begejstring var dog langt større aftenen inden, da han vandt en Tour de France-quiz skræddersyet til Jesper Worre – der endte uden for præmierækken.

En præmierække, der endnu en gang var overdådigt og generøst sponseret af vores højt værdsatte sponsor, Thomas Møller-Johansson.  

Resultat torsdagens runde på WindstonLinks

Resultat fredagens runde på WinstonOpen

Længe leve Sommerturen

Turen blev i øvrigt også benyttet til at overrække Grønfeldt-prisen til Jonas Hüttel, der var den suverænt mest deltagende i 2021, blandt andet fordi sidste års formel 1-sæsonen på grund af corona-restriktionerne måtte gennemføres uden den normale tilstedeværelse af Ekstra Bladets motorfræsende reporter.

Efter et par hektiske døgn i Tyskland var det vores medlemmer, der i meget forskelligt tempo brændte dæk og benzin af i alle retninger for at tage enten på ferietur længere sydpå eller hjemefter via Rostock, Puttgarten (mere sic) eller de til stadighed politibevogtede grænseovergange i Kruså og omegn.

Bestyrelsen, der var repræsenteret med fem ud af sine seks medlemmer, har udover den gode oplevelse fået en hel del konstruktive forslag og ideer at arbejde videre med, men øverst på dagsorden står der, at sommerturen lever i allerbedste velgående.

Og tak for det. Og for at du fulgte med helt til sidste linje.

Alle billeder i galleriet er taget af Frank Cilius.

Foto: Uffe Kongsted

Tekst: Allan Nielsen. Foto: Frank Cilius m.fl. mandag 11. juli 2022

Flere nyheder.

  • Invitation Springtime Classic og generalforsamling

    I 1963 sang Bob Dylan “The Times They Are a-Changin’”. Det var rigtigt dengang, og her 61 år senere er det sta…

  • Hans Grønfeldt er afgået ved døden

    En af monopolets helte, Hans Grønfeldt, sov stille ind natten til søndag efter længere tids sygdom. Han blev 8…

  • Nicolai Højgaard modtager Den Gyldne Golfbold

  • Invitation: Kom til overrækkelsen af den fornemste hæder i dansk golf

    Pressen inviteres hermed til overrækkelsen af Sportsjournalisternes Gyldne Golfbold 2023. Overrækkelsen finde…

  • Sommertur 2024 - Royal Oak og Vejle

    Mandag 1. til onsdag 3. juli 2024 Vores base bliver på Royal Oak i Jels. I 2023 blev 10 luksus Spa huse på hv…

  • Mindeord om SGK-medlem Hans Kiel

    Det er med sorg, at vi må berette om et dødsfald blandt medlemmerne i SGK. Det gælder vores mangeårige medlem,…

  • Nyhedsbrev november 2023

    Kære medlemmer. Det er surt, men sandt. Sæsonen er slut for SGK.  Det er den ikke for de professionelle golf…

  • Hurra for maden, vinen, musikken, bestball og 5.-pladsen – så pyt med vejret og den laaaange, våde bane

    Det er halv-italieneren Kim Ferrigno, der har sagt, at en sport, hvor man i mange sammenhænge er sin egen domm…

  • Sæsonen sluttede med sidevind, den tættest mulige afgørelse og en god idé

    TLP Golf Autumn Leaves hedder årets sidste ordinære turnering i vores højt værdsatte forening. TLP Golf fordi …

  • Invitation TLP Golf Autumn Leaves

    Vi bryder os ikke om det, men det er desværre sandt. Endnu en fantastisk golfsæson nærmer sig sin afslutning. …