Sportsjournalisternes Golf Klub

En fantastisk golfdag med en dybt ærgerlig udgang – og en indtrængende opfordring.

Vejret var perfekt, banen var forrygende, den fynske gæstfrihed var som altid eminent, øllet var koldt, badet var varmt og golfspillet var som golfspil nu er: En ofte frustrerende og uforklarlig blanding af godt og skidt.

For nogle var det gode så meget i overskud, at det udløste en plads i den præmierække, vores højt værdsatte sponsor, Thomas "Thomtex" Møller-Johansson, så gavmildt stiller til rådighed.

Referenten elsker jo at kunne skrive, at "for første gang i SGK’s historie…", men lige præcis i år var det en irriterende, ærgerlig og dybt beklagelig fejl, der til evig tid vil stå tilbage i hukommelsens dunkle dyb, når vi de næste mange år tænker tilbage på vores DM i 2021.

Afgørelsen blev nemlig den sten i skoen, der efterlader alle de involverede med ømme tæer efter et dilemma, selv ikke Mads Steffensen og hans panel ville kunne finde den ubestrideligt rigtige løsning på.

Med alle 40 spillere i klubhuset viste den første sammentælling, at Casper Hjorth, Ulrik Holmstrup og Søren Elmenhoff med 74 point skulle afgøre titlen i et omspil, som det senest har været tilfælde i 2019, 2009 og vist nok også i 2001.

Det spændende omspil vandt Casper Hjorth med et halvlangt putt for par på hul 1, og i et par timer var han den stolte vinder, der stod til at få sit navn indgraveret i Aarhus Byråds mindepokal fra 1957, som den 15-foldige All England-mester i herre- og mixed double, Finn Kobberø, donerede til SGK i foreningens spæde ungdom.

Indtastningen af de mange scorekort efter "afgørelsen" afslørede imidlertid, at en simpel fejl i sammentællingen af i øvrigt korrekt nedskrevne stableford-point betød at Ulrik Holmstrup selv var overbevist om at første runde var 39 point værd. Men egentlig var den aktuelle score 40 point og med en anden runde i 35 sluttede Holmstrup på 75.

Den prekære situation var naturligvis genstand for store overvejelser, regelgranskning, et forklarende møde med de to involverede parter, der begge udviste stor sportsmanship ved at erkende den andens præstation, og udgangen på øv-bøv-dilemmaet blev, at Ulrik Holmstrups 40 point i første runde var det korrekte resultat, fordi en underskrift på et scorekort med forkert sammentælling ikke er diskvalificerende.

Således blev Ulrik Holmstrup for anden gang vinder af vores DM, og da omspillet ikke længere var om sejren, efterlod det Søren Elmenhoff på andenpladsen i kraft af et bedre handicap end Casper Hjorth.

Philip Tinggaard blev vinder af bruttorækken med 52 point (66 point minus 14 tildelte slag), Carsten Marcher vandt nærmest pinden på 13. hul med 1,87 meter (der gav birdie), Ruddi Christensen vandt B-rækken med 30 point og så stod Mikael Hjorth tilbage som den sidste i debuten på Tallans Udskilningsquiz, der handlede om OL-medaljer, Mikkel Hansen og fodboldlandsholdet.

Aftenens største bifald gik dog til Sct. Knuds formand, Jørn N. Nielsen, da han efter at have orienteret om en positiv udvikling i såvel medlemstal og økonomi, inviterede SGK tilbage i den traditionsrige klub i 2022.

Således opmuntret efter en ellers vidunderlig dag på det østlige Fyn vil bestyrelsen gerne benytte lejligheden til at fremsætte en indtrængende opfordring. Indtastningen af scorekort i vores system afslører ganske ofte fejl i både udregninger og sammentællinger, men selvfølgelig aldrig tidligere med samme uheldige konsekvens som i Nyborg. Men helt generelt vil vi gerne bede deltagerne i fremtidige matcher om at bruge et par ekstra minutter på det formelle: At gennemgå score og point på alle huller samt at både spiller og markør uafhængigt af hinanden regner de to gange ni tal sammen, så der er to sæt øjne på sammentællingerne.

Nyd så i øvrigt Lars Krabbes fantastiske billedserie af koncentration, jubel og skuffelse, og lad os mødes igen den kommende måned på Samsø, i Hornbæk og i Ishøj.

Tekst: Allan Nielsen. Foto: Lars Krabbe onsdag 25. august 2021

Flere nyheder.

 • Sæsonen, der bare fløj afsted

  “Sommeren er forbi nu og den nærmest fløj afsted”.  Sådan sang CV Jørgensen på “Sæsonen er slut” fra 1980. …

 • Invitation Royal Unibrew Autumn Leaves

  Endnu en fantastisk SGK-sæson er så småt ved at være forbi. Vi mangler kun en enkelt turnering, før vi kan luk…

 • Så er trofæbestyrerens kælder atter fyldt helt op

  Dagen inden havde Danmark og Sverige gjort fælles front med hver to spillere på det europæiske hold, der genva…

 • Invitation SvensKamp 2021

  Snart siger kalenderen september og dermed er det tid til den årlige landskamp. For 45. gang skal vi dyste mod…

 • Marginalernes mulige mirakler

  Vi fik regn, da Politiet tog imod SGK på den fine bane i Skovbo, der for tredje gang lagde græs til opgøret mo…

 • Invitation Thomtex DM 2021

  Hermed invitationen til årets store begivenhed, Thomtex DM, som afvikles tirsdag d. 24. august 2021 på Sct. Kn…

 • Invitation Grønfeldt Samsø Cup 2021 - præsenteret af Thomtex

  Dato: 30.-31. august 2021 Sted: Samsø Golfklub Holdmatch Spilleform: Hulspil med 7/8 hcp. 9 hullers four…

 • Invitation Pas På Politiet 2021

  Tak for en fantastisk sommertur, Fyn rundt, endda med rekorddeltagelse. De fleste nyder lige nu en forhåbentli…

 • Den seje kvinde fra Thy

  Rekordagtig tilslutning til super sommertur på Fyn, hvor vi behændigt driblede uden om regn og torden Når du …