Sportsjournalisternes Golf Klub

Den seje kvinde fra Thy.

Rekordagtig tilslutning til super sommertur på Fyn, hvor vi behændigt driblede uden om regn og torden

Når du er født i Lemvig og i de seneste år har boet i Thy, har du seje gener i dig. Det gælder i hvert fald for Inge Hartmeyer, der godt og grundigt satte et rekordagtigt selskab på plads under sommerturen til øen i midten.

Inge, hvis husbond, Kaj, har vundet DM flere gange både brutto og netto, spiller “irriterende” ;-) god golf. Hun sørger for hele tiden at holde bolden i spil, og når hun når det tætklippede, er putteren varm. Det oplevede min ringhed, da jeg på førstedagen spillede sammen med hende i Texas scramble. De efterfølgende dage stod der i stableford 36 og 37 på scorekortet, hvilket var nok til at blive “jernkvinde”.

Efter sidste års temmelig meget rejseri på øturen til Rømø, Sylt og Fanø var der et dejligt kompakt rejseprogram. Selskabet slog sig ned i det nordvestlige Odense, med kun få km til Langesø, hvor vi spillede to gange, mens anden runde fandt sted i Krengerupskoven i Vestfyns Golfklub.

Begge steder blev vi behandlet særdeles godt. I Langesø tog baneejer og godsejer Hans Berner imod på en bane, som fik mange roser, både for dets layout  og mange udfordringer. Langesø er et glimrende eksempel på, hvordan en kort bane kan sætte selv gode golfspillere på prøve. Og så ligger de fleste af hullerne i det skønneste skovområde.

Mad og drikke var bestemt også til at betale sig fra.

Vestfyns er en naturperle inde i skoven. Det er ingen mesterskabsbane. Der er bl.a. nogle blinde slag og et enkelt meget dårligt hul,  men ellers er det efter min mening - tidligere medlem dér i 20 år - en skøn bane med den ene dejlige naturoplevelse efter den anden. Banen er i fin stand, og modtagelsen var også her helt i top. Der er ingen restaurant, men frivillige servicerede os  med mad og drikke. Ikke mindst de våde varer er til priser, som hører et andet århundrede til.

Det gav nervøse trækninger, når man inden turen læste femdøgns udsigt, men ingen grund til klage. Alle tre dage lykkedes det os at drible uden om regn, torden og andre ubehageligheder.

Langt de fleste af de knap 30 detagere boede på Frederik VI’s Hotel i det nordvestlige Odense. Her blev der serveret  glimrende treretters aften-menu, og med gode lokaler til afslapning blev der både spillet billard,  bordtennis, pool, dart og set EM-fodboldkamp, mens Frederik Schou som bartender sørgede for, at alle forføjede sig senest ved midnat - som Covid-reglerne foreskrev.

Måske skulle Lars Vermund have holdt sig væk fra bordtennis. Han fik i hvert fald en fiberskade, så han dag to og tre agerede for-caddie og kom med opmuntrende tilråb fra buggyen. På sidstedagen sammen med unge Schou, der fik en rygskade.

Som nævnt var der nærmest rekordagtig tilslutning, og mange medlemmer gjorde det for alvor til en familietur ved at tage partner med. Dejligt at se nye ansigter og mon ikke fortællinger om sommerturen kan lokke lige så mange med næste år, hvor det efter planen vist nok er Nordtyskland, der skal indtages.

Ingen succesfuld tur uden planlægning og arbejde. Derfor stor tak fra denne skribent og, er jeg sikker på, alle andre deltagere til Søren Tidmand, der desværre måtte melde forfald og ikke mindst til Steen  Bruun Rasmussen, der både i planlægning og eksekvering af programmet lavede et kæmpearbejde.

Endelig skal vi ikke glemme vores uforlignelige sponsor,  Thomas Møller-Johansson, der endnu en gang gavmildt delte ud, så mange andre end den seje kvinde fra Thy drog hjem med præmier i kufferten.

Resultat Sommertur II - Vestfyns

Resultat Sommertur III - Langesø

Tekst: Karsten Hüttel. Foto: Frank Cilius m.fl. lørdag 10. juli 2021

Flere nyheder.

 • Invitation Royal Unibrew Autumn Leaves

  Endnu en fantastisk SGK-sæson er så småt ved at være forbi. Vi mangler kun en enkelt turnering, før vi kan luk…

 • Så er trofæbestyrerens kælder atter fyldt helt op

  Dagen inden havde Danmark og Sverige gjort fælles front med hver to spillere på det europæiske hold, der genva…

 • Invitation SvensKamp 2021

  Snart siger kalenderen september og dermed er det tid til den årlige landskamp. For 45. gang skal vi dyste mod…

 • En fantastisk golfdag med en dybt ærgerlig udgang – og en indtrængende opfordring

  Vejret var perfekt, banen var forrygende, den fynske gæstfrihed var som altid eminent, øllet var koldt, badet …

 • Marginalernes mulige mirakler

  Vi fik regn, da Politiet tog imod SGK på den fine bane i Skovbo, der for tredje gang lagde græs til opgøret mo…

 • Invitation Thomtex DM 2021

  Hermed invitationen til årets store begivenhed, Thomtex DM, som afvikles tirsdag d. 24. august 2021 på Sct. Kn…

 • Invitation Grønfeldt Samsø Cup 2021 - præsenteret af Thomtex

  Dato: 30.-31. august 2021 Sted: Samsø Golfklub Holdmatch Spilleform: Hulspil med 7/8 hcp. 9 hullers four…

 • Invitation Pas På Politiet 2021

  Tak for en fantastisk sommertur, Fyn rundt, endda med rekorddeltagelse. De fleste nyder lige nu en forhåbentli…

 • Vi skulle hilse fra golfunionen og sige, at det går helt forrygende

  DGU Friendly er blevet så glimrende en tradition i SGK’s sæsonprogram, at den de seneste år har haft to årlige…

Galleri