Sportsjournalisternes Golf Klub

Solbeskinnet jubilæumsmatch blev holdt det rigtige år og fik en pudsig vinder.

Normalt handler skriverierne på denne vores fælles hjemmeside om matcher og andre aktiviteter, gerne krydret med selvironi, spidsfindigheder, kammeratlige drillerier, en pinlig episode eller andre underholdende morsomheder, men alt sammen med 18 hullers golfspil som omdrejningspunkt.

Fredagens runde, der sluttede i strålende solskin på Rungsted Golfklubs traditionsemmende og eminent trimmede græstæppe, var dog med al respekt det sekundære, og det var ikke kun fordi referenten med frustrationens damp spruttende ud af ørerne puttede sig langt nede ad resultatlisten.

Nej, årets match i Danmarks 8.-ældste golfklub var først og fremmest en markering af Sportsjournalisternes Golf Klubs 50-årsjubilæum, hvorfor den efterfølgende fremragende frokost var dagens egentlige omdrejningspunkt. Men vi skal nok vende tilbage til jubilæumsmatchens vinder, der jo alligevel uden at være klar over det udgjorde et pudsigt indslag.

Lad os allerførst lige fastslå, at bestyrelsen ikke lider af hverken talblindhed eller af kollektivt bimlende gakgak, når vi dels festligholder vores jubilæum i 2020, dels skriver på vores hjemmeside, at foreningen blev dannet i 1967.

Læs hele historien om SGK’s begyndelse.

De første aktiviteter i SGK er givetvis påbegyndt i 1967 på Dansk Golfunions initiativ for at skabe mere omtale af en sport med dengang meget begrænset udbredelse. Jeg var selv 7 år dengang, så min egen erindring er ubrugelig, og selv om min far som sportsjournalist var en del af målgruppen, så var hans eneste berøring med golfsporten jævnligt at gøre grin med sin kollega Svend Nielsen og sin gamle skolekammerat Ole Kramme, der begge var eller i hvert fald senere blev inkarnerede golfspillere.

Men en anden af min fars tidligere kolleger på Ekstra Bladet er et af SGK’s æresmedlemmer, Troels Schneider, der takket være sit mangeårige virke som bestyrelsesmedlem i vores forening kan bekræfte, at den stiftende generalforsamling først fandt sted i 1970.

Så jubilæet var selvfølgelig timet og tilrettelagt, og havde endda deltagelse af et par stykker, der har været med lige siden starten, da et pressekort gav adgang til at spille gratis i de dengang ganske få danske golfklubber. Den erindring fra Nils Jæger udløste misundelige suk fra tilhørerne i Rungsted Golfklubs historietunge rammer.

Æresmedlem og formanden gennem 38 år, Hans Grønfeldt, var også på hjemmebane, da han i den golfklub, han har været medlem af siden 1964, kunne fortælle om sine erindringer fra dels SGK’s spæde begyndelse, dels den sparsomme opmærksomhed, golfsporten dengang havde i danske medier.

Nogle vil mene, at opmærksomheden ikke er meget større i dagens mediebillede.

Kun hvis der er tale om danske sejre eller skandaler, som SGK’s nuværende formand, Michael Lermark, formulerede det i sin indledende tale ved jubilæumsfrokosten.

SGK var til både jubilæumsmatchen og frokosten vært for blandt andre Dansk Golfunions formand og direktør, Lars Broch Christensen og Morten Backhausen, og førstnævnte roste det mangeårige samarbejde og gensidige udbytte, unionen og SGK har haft af hinanden som arrangør af Juniorholdturneringen og de seneste år også i kåringen og fejringen af modtagerne af Den Gyldne Golfklub-

SGK modtog af Dansk Golfunion i forbindelse med jubilæet et gavekort på 5.000 kroner, som bestyrelsen har valgt skal bruges til (sammen med egenbetaling) delvist at finansiere mere synlig ekvipering af de deltagere, der skal repræsentere SGK ved fremtidige turneringer i udlandet.

Og så er det vist på tide også at hylde vinderen af jubilæumsmatchen. 34 point ud fra et handicap på 5,8 og en runde i 82 slag gjorde Nicolai Jacquet til førstegangsvinder af en SGK-turnering foran Ulrik Holmstrup, der for anden turnering i træk måtte se sig henvist til andenpladsen, men nu topper årets Thomtex Rangliste.

Hvad var det så med den førnævnte pudsighed, tænker læseren med styr på korttidshukommelsen. Jo, på en dag med fokus på foreningens historik, anekdoterne fra dengang og en SGK-quiz om DM-vinderne gennem de seneste 43 år, var det da sjovt, at jubilæumsmatchen blev vundet af foreningens yngste medlem.

Tekst: Allan Nielsen. Foto: Lene Krüger, Søren Tidmand mandag 22. juni 2020

Flere nyheder.

 • Intet nyt under solen - Samsø er stadig fantastisk

  For 11. gang drog medlemmer fra SGK til Samsø, til Grønfeldt Samsø Cup, gavmildt præsenteret af Thomtex. Og de…

 • Hillerød bød på to gange 'det er aldrig før sket i SGK’s historie'

  Allan Nielsen indledte SGK-sæsonen med 35 point i Dyrehaven. Ulrik Holmstrup indledte SGK-sæsonen med 35 point…

 • Invitation SGK 50 års jubilæumsmatch

  Vi kan i år konstatere, at SGK nu har eksisteret i ikke mindre end 50 år og det skal naturligvis fejres. Det s…

 • JOBOPSLAG: Redaktør til Golfavisen/Golfmagasinet

  Går du med en drøm om at forene din hobby som golfspiller med dit arbejde som journalist, bør du måske overvej…

 • Inivitation Hillerød Junior Support

  Normaliteten er så småt ved at indfinde sig, og det gælder heldigvis også i SGK. Vi kan nu invitere til sæsone…

 • Sommer-Links-Ø-tur 2020

  Rømø – Sild - Fanø 6. juli – 8. juli 2020 3 Links baner på 3 dage! Det lyder vildt! Ja, det kan blive vildt,…

 • Kun rådyrene havde ikke hørt om behørig afstand

  Udefra set var alt egentlig fuldstændig, som de ældste medlemmer af SGK kan huske tilbage: Vejret var forårsag…

 • Ny dato og invitation til Grønfeldt Samsø Cup 2020 præsenteret af Thomtex

  En af foreningens traditionsrige turneringer har i de seneste par år stået model til meget. Først blev termine…

 • Så skyder vi 2020-sæsonen i gang

  Det er i disse tider en helt særlig fornøjelse omsider at kunne indbyde til sæsonens første mach i Sportsjourn…