Sportsjournalisternes Golf Klub

Solbeskinnet jubilæumsmatch blev holdt det rigtige år og fik en pudsig vinder.

Normalt handler skriverierne på denne vores fælles hjemmeside om matcher og andre aktiviteter, gerne krydret med selvironi, spidsfindigheder, kammeratlige drillerier, en pinlig episode eller andre underholdende morsomheder, men alt sammen med 18 hullers golfspil som omdrejningspunkt.

Fredagens runde, der sluttede i strålende solskin på Rungsted Golfklubs traditionsemmende og eminent trimmede græstæppe, var dog med al respekt det sekundære, og det var ikke kun fordi referenten med frustrationens damp spruttende ud af ørerne puttede sig langt nede ad resultatlisten.

Nej, årets match i Danmarks 8.-ældste golfklub var først og fremmest en markering af Sportsjournalisternes Golf Klubs 50-årsjubilæum, hvorfor den efterfølgende fremragende frokost var dagens egentlige omdrejningspunkt. Men vi skal nok vende tilbage til jubilæumsmatchens vinder, der jo alligevel uden at være klar over det udgjorde et pudsigt indslag.

Lad os allerførst lige fastslå, at bestyrelsen ikke lider af hverken talblindhed eller af kollektivt bimlende gakgak, når vi dels festligholder vores jubilæum i 2020, dels skriver på vores hjemmeside, at foreningen blev dannet i 1967.

Læs hele historien om SGK’s begyndelse.

De første aktiviteter i SGK er givetvis påbegyndt i 1967 på Dansk Golfunions initiativ for at skabe mere omtale af en sport med dengang meget begrænset udbredelse. Jeg var selv 7 år dengang, så min egen erindring er ubrugelig, og selv om min far som sportsjournalist var en del af målgruppen, så var hans eneste berøring med golfsporten jævnligt at gøre grin med sin kollega Svend Nielsen og sin gamle skolekammerat Ole Kramme, der begge var eller i hvert fald senere blev inkarnerede golfspillere.

Men en anden af min fars tidligere kolleger på Ekstra Bladet er et af SGK’s æresmedlemmer, Troels Schneider, der takket være sit mangeårige virke som bestyrelsesmedlem i vores forening kan bekræfte, at den stiftende generalforsamling først fandt sted i 1970.

Så jubilæet var selvfølgelig timet og tilrettelagt, og havde endda deltagelse af et par stykker, der har været med lige siden starten, da et pressekort gav adgang til at spille gratis i de dengang ganske få danske golfklubber. Den erindring fra Nils Jæger udløste misundelige suk fra tilhørerne i Rungsted Golfklubs historietunge rammer.

Æresmedlem og formanden gennem 38 år, Hans Grønfeldt, var også på hjemmebane, da han i den golfklub, han har været medlem af siden 1964, kunne fortælle om sine erindringer fra dels SGK’s spæde begyndelse, dels den sparsomme opmærksomhed, golfsporten dengang havde i danske medier.

Nogle vil mene, at opmærksomheden ikke er meget større i dagens mediebillede.

Kun hvis der er tale om danske sejre eller skandaler, som SGK’s nuværende formand, Michael Lermark, formulerede det i sin indledende tale ved jubilæumsfrokosten.

SGK var til både jubilæumsmatchen og frokosten vært for blandt andre Dansk Golfunions formand og direktør, Lars Broch Christensen og Morten Backhausen, og førstnævnte roste det mangeårige samarbejde og gensidige udbytte, unionen og SGK har haft af hinanden som arrangør af Juniorholdturneringen og de seneste år også i kåringen og fejringen af modtagerne af Den Gyldne Golfklub-

SGK modtog af Dansk Golfunion i forbindelse med jubilæet et gavekort på 5.000 kroner, som bestyrelsen har valgt skal bruges til (sammen med egenbetaling) delvist at finansiere mere synlig ekvipering af de deltagere, der skal repræsentere SGK ved fremtidige turneringer i udlandet.

Og så er det vist på tide også at hylde vinderen af jubilæumsmatchen. 34 point ud fra et handicap på 5,8 og en runde i 82 slag gjorde Nicolai Jacquet til førstegangsvinder af en SGK-turnering foran Ulrik Holmstrup, der for anden turnering i træk måtte se sig henvist til andenpladsen, men nu topper årets Thomtex Rangliste.

Hvad var det så med den førnævnte pudsighed, tænker læseren med styr på korttidshukommelsen. Jo, på en dag med fokus på foreningens historik, anekdoterne fra dengang og en SGK-quiz om DM-vinderne gennem de seneste 43 år, var det da sjovt, at jubilæumsmatchen blev vundet af foreningens yngste medlem.

Tekst: Allan Nielsen. Foto: Lene Krüger, Søren Tidmand mandag 22. juni 2020

Flere nyheder.

 • DGU Friendly Øst - spil årets EM-bane

  I samarbejde med Dansk Golf Union kan vi nu invitere til DGU Friendly Øst 2021. Vi spiller på den glimrende b…

 • 4 point svarede til en gedigen øretæve i Generationsmatchen

  2 point afgjorde sidste år Generationsmatchen i Hillerød. Ved årets Generationsmatch i fuldstændigt fortrylle…

 • Referat fra generalforsamling 2020

  Hermed udsendes referat fra generalforsamlingen 2020, som grundet Corona-restriktioner først blev afholdt d. 1…

 • En ny tradition, en ny virkelighed og en besynderlig konsekvens

  Det er (indsæt bandeord efter egen smag) et underligt spil, det der golf! Nåh, den vanvittige konsekvens, som…

 • En ganske almindelig match med et krydderi

  Det er jo bare en match som de fleste, men der er et lille krydderi, når det handler om Generationsmatchen på …

 • Den Gyldne Golfbold 2020 til Emily Pedersen

 • Golfens fornemste hæder uddeles 2. pinsedag

  Pressen inviteres hermed til at dække overrækkelsen af Den Gyldne Golfbold for 2020. Overrækkelsen finder ste…

 • Invitation Generalforsamling 2020 - med opvarmning

  Endelig er foråret kommet, og sammen med udrulningen af vaccinerne og stabile smittetal er det nu blevet mulig…

 • Skridttælleren får altid travlt på Ledreborgs storslåede anlæg

  En særdeles velspillende del af vores firebold havde hørt fra en, der kender en vidende mand, at Ledreborg Pal…

 • Golf uden grisefest

  Grisefester på Gran Canaria er efterhånden en saga blot. Til gengæld kan man nærmest fodre svin med gode golfb…

Galleri