Sportsjournalisternes Golf Klub

Ranglistevinderen afslører de uendeligt banale hemmeligheder.

Åh, nej!

Indikerer rubrikken, at der nu er en eller anden trættende klog mellemhandicapper, der skal være belærende, bare fordi han har haft en god dag på golfbanen?

Selvfølgelig ikke.

Intet ville være mig fjernere, eftersom hovedparten af SGK’s medlemmer til stadighed er langt bedre golfspillere end denne skribent, men når nu en fuldstændig banal sandhed i både mit 61. leveår og 21. år som officiel golfspiller endelig, omsider og i sidste øjeblik er gået op for mig, så udgør det måske alligevel en pointe, der kunne tjene til inspiration og bare en lille smule morskab.

Den ikke helt korte version er, at fruen derhjemme efter et gigantisk langt tilløb og årevis af ellers forgæves overtalelsesforsøg endelig har indvilget i at afprøve det der golf, som hun tålmodigt har lagt øre til alt for mange floromvundne beretninger om.

Bliver man en bedre golfspiller af at have en golfspillende partner. Nej. Og ja.

For i vores tilfælde har jeg været den engagerede hjælper, der med min mangeårige erfaring har pakket bilen (der nu er alt for lille til TO golfsæt) og som en anden curlingforælder været ledsageren, når der hver mandag og nogle lørdage var begyndertræning. Og mens luftslag, jordstrygende ormedræbere, frustrationer og de afhængighedsskabende, flyvende slag på over 50 meter afløste hinanden i en uensartet strøm, stod jeg i baggrunden, lyttede lidt, prøvede det af og brugte ellers tiden på … at træne selv!

Efter alt for mange år med den obligatoriske spand bold og 5 minutters puttning med tre bolde som optakt til den ugentlig runde, var jeg rent faktisk en fast gæst på både drivingrange og træningsanlægget med bunker, indspilsgreen og lidt rough at øve sig i.

Og her er det så, at den uendeligt banale hemmelighed endelig står overfor at kunne blive afsløret:

Det hjælper faktisk at træne!

Nå, ja, et kvarters tid hos klubbens pro, den tidligere European Tour-spiller Jacob Rasmussen, der to gange har modtaget vores egen ultimative udmærkelse, Den Gyldne Golfbold, gjorde også en kæmpe forskel.

Jeg har et trænet øje, som Jacob skriver på sin hjemmeside, og det skal jeg lige love for. Efter 3-4 gange at have studeret mit drive, der helt ensartet fløj bløde 100 meter, inden kurven meget konstant slicede mod højre, fik jeg rettet stancen, skuldrenes placering og ikke mindst grippet. Prøv så igen: Jo, tak, 30 meter længere og snorlige. Ikke hver gang, bevares, men nok til at enhver golfspillers drøm var opfyldt med nogle ganske få korrektioner: Jeg slog længere!

Udover at det fuldstændig genstartede glæden ved at spille golf i sådan en grad, at jeg aldrig har spillet så meget siden starten i 2000, så har det også givet resultater: Sejr i generationsmatchen i Hillerød med 39 point, 43 point ved en match med en kammerat i Hørsholm og endelig kulminationen med de 41 point i vores afslutningsmatch og den samlede sejr på Thomtex-ranglisten i Dragør, hvor flere andre banale sandheder blev dokumenteret: Det hjælper at koncentrere sig og det hele bliver afgjort på green.

41 point – uden at ramme én eneste green in regulation! Det ved alle golfkendere, ikke burde kunne lade sig gøre, men da jeg kom ind og i fra hele Amager, blev antallet at putts holdt nede på 26.

Handicappet er røget fra 20,9 til 15,6 og lysten til at komme tilbage på drivingrange, i træningsbunkeren og indspilsgreenen er fuldstændig lige så brændende som forventningerne til den næste runde og de 6 flasker vin, som Thomas Møller-Johansson i sin egenskab af ranglistesponsor Thomtex overrakte på den solbeskinnede terrasse, mens endnu en DC-9 larmende passerede, muligvis med golfturister på vej mod en eller anden sydlig destination.

Jeg vil nøjes med endnu en tur til den hyggelige golfklub i Albertslund, se frem til næste sæson og så i øvrigt håbe, at det kan lykkes at gennemføre årets generalforsamling i Hellerup Klub mandag 23. november, som med forbehold for alverdens ulykker indtil videre er bestyrelsens arbejdsdato.

PS fra redaktionen: Eftersom den førende på ranglisten inden dagens match, Jonas Hüttel, måtte nøjes med en beskeden 29'er, var der lagt op til et tæt opgør mellem de øvrige deltagere i førerbolden. Og her måtte Ulrik Holmstrup, der ellers har haft førertrøjen på det meste af året, trods en runde i par se sig overhalet af skribenten Allan Nielsen, der sluttede året med 180 points og dermed et gennemsnit på 36 for de fem tællende matcher.

I selve afslutningsmatchen sluttede Claus Rødgaard Thomsen på andenpladsen med en 37'er foran Thomas Heiredal og Holmstrup, begge 36. Alle fik del i præmierne fra vores trofaste sponsor Royal Unibrew.

Tak for i år.

Tekst: Allan Nielsen. Foto: Lars Krabbe torsdag 1. oktober 2020

Flere nyheder.

 • Sommertur 2021 på øen i midten

  Egentlig var planen i år at besøge Winston Golf i Nordtyskland, men på nuværende tidspunkt tyder det ikke på, …

 • Forårshilsen fra bestyrelsen

  Bestyrelsen håber at I er kommet godt gennem vinteren og så småt er ved at gøre klar til en nye sæson. Matchk…

 • Den Gyldne Golfbold for 2020 bliver først overrakt næste år

 • Formandens beretning 2020

  Kære medlemmer. Som bekendt har det ikke været muligt, at afholde vores ordinære generalforsamling sådan som …

 • Udsættelse af generalforsamlingen 2020

  Det er med stor beklagelse, at vi ser os nødsaget til at udsætte årets generalforsamling, der var planlagt til…

 • Invitation Royal Unibrew Autumn Leaves

  Vi nærmer os afslutningen på en sæson, som vi sent vil glemme. På grund af corona kom vi sent og forsigtigt i …

 • Kan SGK virkelig tabe et trofæ på grund af manglende bredde?

  Björn Hedman sagde det under præmieoverrækkelsen – og så passer det, for formanden for de gemytlige skånske sp…

 • Skumlende Uffe vandt den venlige match trods et slag efter det forkerte flag

  At en golfrunde kan slå flere kolbøtter end DGI’s berømte verdenshold ved enhver med bare minimal erfaring fra…

 • Invitation SvensKamp 2020

  Så gælder det SvensKampen 2020, og vi skal til smukke Bokskogens GK i Skåne, bare en lille times kørsel fra Kø…

Galleri