Sportsjournalisternes Golf Klub

Kan SGK virkelig tabe et trofæ på grund af manglende bredde?.

Björn Hedman sagde det under præmieoverrækkelsen – og så passer det, for formanden for de gemytlige skånske sportsjournalister er en ordentlig mand med styr tingene:

’Danskerne var måske stærke i toppen, men de manglede en del i bredden’.

Så har man hørt det med!

Men han havde fuldstændig ret. Kim Ferrigno vandt sin første turnering i SGK-regi, DM-vinderen og den nu ranglisteførende Jonas Hüttel blev nummer 3 og Uffe Kongsted nummer 4 med henholdsvis 40, 39 og 36 point, men længere nede på den individuelle resultatliste kneb det noget mere for de 10 øvrige danskere at vriste point ud af Kungsbanan på det velplejede anlæg i Boksksogen dybt inde i skovens stille ro.

Björn Hedman sagde også, at den knusende hjemmesejr i SvensKampen (som Jesper Frigast ganske rigtigt påpeger er den oprindelige stavemåde) er den største margin nogen sinde. Det kunne SGK’s vikarierende holdkaptajn på stående fod ikke modsige, men han kunne et par timer senere siddende hjemme i sofaen tjekke hjemmesiden og konstatere, at svenskerne i hvert fald aldrig før (hvilket i denne sammenhæng betyder siden 2001) har samlet 337 point, og at forspringet på 32 point ER det største i de seneste 20 år.

Så meget for tallene – de skal jo være der, ved I nok.

Download svenskernes PDF-dokumentation

Men der skal også være plads til nogle pudsige iagttagelser fra udflugten til den 44. udgave af SvensKampen, der blev afviklet i perfekte vejrforhold på en vindstille formiddag og en solbeskinnet eftermiddag, og her må der sendes taknemmelige tanker til foreningens hoffotograf, der udover de smukt  fortællende fotosser var storleverandør af både sandsprøjtende og bevægelige episoder.

Lars Krabbe kunne eksempelvis konstatere, at jeg som hans spilmakker havde været øjenvidne til, at han havde lavet ’en Adolf’. Med henvisning til en historisk person, der også døde i en bunker. Krabbe høvlede i adskillige forsøg godt nok kun et par kilo sand ud af tre forskellige kattebakker, men golfspillere forstår komikken.

Men det var også hoffotografen, der tørt konstaterede at alle dagens tre SGK-vindere pudsigt nok var de samme, der (heldigvis!) havde koblet sig på matchen efter tilmeldingsfristen. Da sidste frist var nået, stod der blot 9 mand listen, og da SvensKampen afgøres af gennemsnittet af de 10 bedste scores, var det kun godt, at den blev suppleret, men det vil fremme bestyrelsens arbejde, hvis man overholder tilmeldingsfristen – den næste til Royal Unibrew Autumn Leaves i Dragør onsdag 30. september er lige om lidt!

Her ser vi naturligvis frem til at Erik Weir atter deltager, nu da han stadig har sit golfudstyr. Under spisningen i Bokskogen satte det ellers mod en nærliggende sø, men vognen blev i sidste øjeblik stoppet af sivene på bredden.

Der er nu blevet lidt mere plads i trofæbestyrerens kælder, efter vi har overladt vandrepokalerne til både politiet og svenskerne, men til gengæld bugner den af både SGK-bolde, SGK-poloer og nu også SGK-håndklæder, som alt sammen kan erhverves på vores webshop.

Tekst: Allan Nielsen. Foto: Lars Krabbe tirsdag 22. september 2020

Flere nyheder.

 • Sommertur 2021 på øen i midten

  Egentlig var planen i år at besøge Winston Golf i Nordtyskland, men på nuværende tidspunkt tyder det ikke på, …

 • Forårshilsen fra bestyrelsen

  Bestyrelsen håber at I er kommet godt gennem vinteren og så småt er ved at gøre klar til en nye sæson. Matchk…

 • Den Gyldne Golfbold for 2020 bliver først overrakt næste år

 • Formandens beretning 2020

  Kære medlemmer. Som bekendt har det ikke været muligt, at afholde vores ordinære generalforsamling sådan som …

 • Udsættelse af generalforsamlingen 2020

  Det er med stor beklagelse, at vi ser os nødsaget til at udsætte årets generalforsamling, der var planlagt til…

 • Ranglistevinderen afslører de uendeligt banale hemmeligheder

  Åh, nej! Indikerer rubrikken, at der nu er en eller anden trættende klog mellemhandicapper, der skal være bel…

 • Invitation Royal Unibrew Autumn Leaves

  Vi nærmer os afslutningen på en sæson, som vi sent vil glemme. På grund af corona kom vi sent og forsigtigt i …

 • Skumlende Uffe vandt den venlige match trods et slag efter det forkerte flag

  At en golfrunde kan slå flere kolbøtter end DGI’s berømte verdenshold ved enhver med bare minimal erfaring fra…

 • Invitation SvensKamp 2020

  Så gælder det SvensKampen 2020, og vi skal til smukke Bokskogens GK i Skåne, bare en lille times kørsel fra Kø…

Galleri