Sportsjournalisternes Golf Klub

Intet nyt under solen - Samsø er stadig fantastisk.

For 11. gang drog medlemmer fra SGK til Samsø, til Grønfeldt Samsø Cup, gavmildt præsenteret af Thomtex. Og denne gang var også vejrguderne med os. Det blev to dage, hvor solen bragede ned over øens 114 km2 og i særlig grad over golfklubben, to dage med svage eller knapt eksisterende vinde. Perfekte betingelser til vores arrangement, og særligt da vi nu igen kunne sætte en imponerende deltagerrekord, denne gang med hele 32 SGK'ere, blandt dem Grønfeldt selv sammen med flere debutanter og helt nye medlemmer, og dertil to lokale samsinger.

Begge dage forløb næsten som de plejer, dog havde Thomtex arrangeret en lille vinsmagning før vores som sædvanligt fremragende dinner hos Rumogrooms. En seance, der på grund af lidt forsinkelser på golfbanen, blev lidt kortere end planlagt, men som var medvirkende til, at aftenen for nogle, blev længere end planlagt. Vi fik smagt søde friske druer fra det italienske vinhus Viletti, og det var en fin optakt til det finske oksekød, som HC forkælede os med i år. Resten af aftenen forløb også nogelunde som sædvanligt, og så er der næppe grund til at gå mere i detaljer.

Og så over til det sportslige

Der er de berømte små marginaler – og så er der afgørelsen på årets Grønfeldt Samsø Cup. I betragtning af at der nok er slået i omegnen af 7500 slag i årets turnering, så kan marginalerne næppe blive meget mindre end når blot et enkelt slag mere til Team Kramer og et enkelt slag mindre til Team Ugilt kunne have haft afgørende betydning for udfaldet. Ikke mindst når vi taler om nogle af de sidste slag på afslutningen af singlerne.

Efter en to-point føring fra førstedagen var intet afgjort, og med hele 17 singler og dermed 17 point at spille om, kunne alt stadig ske på finaledagen. I takt med, at matcherne blev afsluttet, steg intensiteten og spændingen. I klubhuset gik spillere fra begge lejre rastløse omkring i utålmodig venten på de sidste to matcher. Stillingen var på det tidspunkt ét point mere til Team Kramer og først da Uffe Kongsted på vej op ad bakken på 18. hul kunne fortælle kaptajn Kramer, at hvert hold havde hentet ét point, stod det klart, at Team Kramer havde tilbagererobret pokalen. Cifrene blev på 17-16 i Team Kramers favør.

Således blev alt som det plejer på Samsø. Altså intet nyt – og det er faktisk godt nyt. Gæstfriheden hos Susanne og HC var som sædvanlig i top, og greenkeeper Thomas havde igen sørget for en lækker og velplejet golfbane – helt uden brug af sprøjtemidler. Mette Kramer havde igen lagt sig i selen for at lave dette prægtige arrangement, skaffet Færgen som sponsor for de fra Jylland rejsende deltagere. Og Team Kramer vandt - intet nyt under solen. Og det er jo lige præcis det som er den gode nyhed, for det er jo dét vi kan lide*. Det er derfor vi kommer, år efter år. Og det er derfor vi tager hjem fra Samsø, med et smil som er endnu større end det vi havde på læben, da vi tog over til øen. Og det er det vi dybfølt takker Mette Kramer, Samsø Golfklub, Rumogrooms, Færgen og ikke mindst vores generøse sponsor, Thomas Møller-Johansson, for.

På stensikkert gensyn på Samsø i 2021**

* Det er ovenud sandsynligt, at et flertal af medlemmerne på Team Ugilts hold ikke kan erklære sig enige i påstanden om, at vi kan lide at Team Kramer vinder – herunder denne artikels forfatter.

** Vi tager forbehold for covid-19 evt. covid-20 eller covid-21

Tekst: Michael Lermark. Foto: Lars Krabbe, Uffe Kongsted søndag 14. juni 2020

Flere nyheder.

 • Solbeskinnet jubilæumsmatch blev holdt det rigtige år og fik en pudsig vinder

  Normalt handler skriverierne på denne vores fælles hjemmeside om matcher og andre aktiviteter, gerne krydret m…

 • Hillerød bød på to gange 'det er aldrig før sket i SGK’s historie'

  Allan Nielsen indledte SGK-sæsonen med 35 point i Dyrehaven. Ulrik Holmstrup indledte SGK-sæsonen med 35 point…

 • Invitation SGK 50 års jubilæumsmatch

  Vi kan i år konstatere, at SGK nu har eksisteret i ikke mindre end 50 år og det skal naturligvis fejres. Det s…

 • JOBOPSLAG: Redaktør til Golfavisen/Golfmagasinet

  Går du med en drøm om at forene din hobby som golfspiller med dit arbejde som journalist, bør du måske overvej…

 • Inivitation Hillerød Junior Support

  Normaliteten er så småt ved at indfinde sig, og det gælder heldigvis også i SGK. Vi kan nu invitere til sæsone…

 • Sommer-Links-Ø-tur 2020

  Rømø – Sild - Fanø 6. juli – 8. juli 2020 3 Links baner på 3 dage! Det lyder vildt! Ja, det kan blive vildt,…

 • Kun rådyrene havde ikke hørt om behørig afstand

  Udefra set var alt egentlig fuldstændig, som de ældste medlemmer af SGK kan huske tilbage: Vejret var forårsag…

 • Ny dato og invitation til Grønfeldt Samsø Cup 2020 præsenteret af Thomtex

  En af foreningens traditionsrige turneringer har i de seneste par år stået model til meget. Først blev termine…

 • Så skyder vi 2020-sæsonen i gang

  Det er i disse tider en helt særlig fornøjelse omsider at kunne indbyde til sæsonens første mach i Sportsjourn…