Sportsjournalisternes Golf Klub

Intet nyt under solen - Samsø er stadig fantastisk.

For 11. gang drog medlemmer fra SGK til Samsø, til Grønfeldt Samsø Cup, gavmildt præsenteret af Thomtex. Og denne gang var også vejrguderne med os. Det blev to dage, hvor solen bragede ned over øens 114 km2 og i særlig grad over golfklubben, to dage med svage eller knapt eksisterende vinde. Perfekte betingelser til vores arrangement, og særligt da vi nu igen kunne sætte en imponerende deltagerrekord, denne gang med hele 32 SGK'ere, blandt dem Grønfeldt selv sammen med flere debutanter og helt nye medlemmer, og dertil to lokale samsinger.

Begge dage forløb næsten som de plejer, dog havde Thomtex arrangeret en lille vinsmagning før vores som sædvanligt fremragende dinner hos Rumogrooms. En seance, der på grund af lidt forsinkelser på golfbanen, blev lidt kortere end planlagt, men som var medvirkende til, at aftenen for nogle, blev længere end planlagt. Vi fik smagt søde friske druer fra det italienske vinhus Viletti, og det var en fin optakt til det finske oksekød, som HC forkælede os med i år. Resten af aftenen forløb også nogelunde som sædvanligt, og så er der næppe grund til at gå mere i detaljer.

Og så over til det sportslige

Der er de berømte små marginaler – og så er der afgørelsen på årets Grønfeldt Samsø Cup. I betragtning af at der nok er slået i omegnen af 7500 slag i årets turnering, så kan marginalerne næppe blive meget mindre end når blot et enkelt slag mere til Team Kramer og et enkelt slag mindre til Team Ugilt kunne have haft afgørende betydning for udfaldet. Ikke mindst når vi taler om nogle af de sidste slag på afslutningen af singlerne.

Efter en to-point føring fra førstedagen var intet afgjort, og med hele 17 singler og dermed 17 point at spille om, kunne alt stadig ske på finaledagen. I takt med, at matcherne blev afsluttet, steg intensiteten og spændingen. I klubhuset gik spillere fra begge lejre rastløse omkring i utålmodig venten på de sidste to matcher. Stillingen var på det tidspunkt ét point mere til Team Kramer og først da Uffe Kongsted på vej op ad bakken på 18. hul kunne fortælle kaptajn Kramer, at hvert hold havde hentet ét point, stod det klart, at Team Kramer havde tilbagererobret pokalen. Cifrene blev på 17-16 i Team Kramers favør.

Således blev alt som det plejer på Samsø. Altså intet nyt – og det er faktisk godt nyt. Gæstfriheden hos Susanne og HC var som sædvanlig i top, og greenkeeper Thomas havde igen sørget for en lækker og velplejet golfbane – helt uden brug af sprøjtemidler. Mette Kramer havde igen lagt sig i selen for at lave dette prægtige arrangement, skaffet Færgen som sponsor for de fra Jylland rejsende deltagere. Og Team Kramer vandt - intet nyt under solen. Og det er jo lige præcis det som er den gode nyhed, for det er jo dét vi kan lide*. Det er derfor vi kommer, år efter år. Og det er derfor vi tager hjem fra Samsø, med et smil som er endnu større end det vi havde på læben, da vi tog over til øen. Og det er det vi dybfølt takker Mette Kramer, Samsø Golfklub, Rumogrooms, Færgen og ikke mindst vores generøse sponsor, Thomas Møller-Johansson, for.

På stensikkert gensyn på Samsø i 2021**

* Det er ovenud sandsynligt, at et flertal af medlemmerne på Team Ugilts hold ikke kan erklære sig enige i påstanden om, at vi kan lide at Team Kramer vinder – herunder denne artikels forfatter.

** Vi tager forbehold for covid-19 evt. covid-20 eller covid-21

Tekst: Michael Lermark. Foto: Lars Krabbe, Uffe Kongsted søndag 14. juni 2020

Flere nyheder.

 • Skumlende Uffe vandt den venlige match trods et slag efter det forkerte flag

  At en golfrunde kan slå flere kolbøtter end DGI’s berømte verdenshold ved enhver med bare minimal erfaring fra…

 • Invitation SvensKamp 2020

  Så gælder det SvensKampen 2020, og vi skal til smukke Bokskogens GK i Skåne, bare en lille times kørsel fra Kø…

 • Invitation DGU Friendly Øst

  Først og fremmest skal der igen lyde en stor tak til Sct. Knuds Golfklub for atter at huse vores DM og ikke mi…

 • Drømmen gik næsten i opfyldelse, da der igen skete noget unikt i SGK

  For en historieinteresseret statistiker (eller en statistikinteresseret historiker for den sags skyld) er der …

 • Formanden svedte, surmulede og sluttede storsmilende i solbeskinnede Skovbo

  Inspirationen til rubrikkens bogstavrim kom fra Lars Krabbes tilsendte fotosser, som fint fortæller dagens his…

 • Invitation Thomtex DM

  Efter en meget anderledes første halvdel af sæsonen - præget af Corona og Covid - er det med endnu større fo…

 • Invitation Pas På Politiet

  Efter sommertur og for nogle medlemmers vedkommende også en sommerferie, så skal vi snart i aktion i SGK-trøje…

 • Rookies slog til på stormomsust links- og øtur

  Rookies dominerede på sommerens traditionsrige familietur, dog parret med et enkelt mangeårigt medlem, Steen B…

 • Solbeskinnet jubilæumsmatch blev holdt det rigtige år og fik en pudsig vinder

  Normalt handler skriverierne på denne vores fælles hjemmeside om matcher og andre aktiviteter, gerne krydret m…

Galleri