Sportsjournalisternes Golf Klub

Formandens beretning 2020.

Kære medlemmer.

Som bekendt har det ikke været muligt, at afholde vores ordinære generalforsamling sådan som vi gerne vil og uden at gå mod myndighedernes anbefalinger og det er pt. uvist hvornår tingene ændrer sig i en gunstig retning. Sandsynligvis først et stykke inde i det nye år. Derfor udsendes denne uformelle beretning, til orientering for jer medlemmer.

Lad mig begynde med det triste. SGK har igen i år mistet medlemmer til det hinsides. Vi sagde farvel til Ejvind Fritzbøger og Jesper Dahl Caruso, som begge tabte kampen mod kræft. Æret være deres minde.

Året 2020 har i det hele taget på ingen måde været som nogen tidligere år. Coronapandemien har betydet store omvæltninger i vores samfund og dermed i vores dagligdag. Faktisk gik det så vidt, at næsten alle danske golfklubber lukkede deres baner i marts måned. Selvom man igen fra starten af april kunne komme på græs, så betød myndighedernes retninglinjer og vejledninger, at vi måtte udskyde sæsonstarten i SGK til den 18. maj.

Positivt er det dog, at vi trods corona, retninglinjer, mundbind, visirer og aflysninger, lykkedes med, at gennemføre 12 matcher i 2020 sæsonen. Og det lykkedes at gennemføre alle 12 matcher uden at vi på noget tidspunkt fik problemer med smittespredning. Med andre ord, så viste SGK medlemmerne sig til fulde at leve op til og overholde retningslinjerne og passe godt på hinanden og alle andre vi var i kontakt med. Og tak for det – det er godt gået!

En af matcherne var vores 50 års jubilæumsmatch i Rungsted, hvor vi og vores inviterede gæster  havde en fremragende dag på en af Danmarks bedste baner – i godt vejr.

Et andet af vores store arrangementer var den årlige tur til Grønfeldt Samsø Cup, hvor der trods corona blev sat rekord for antal deltagere. Mere end 30 deltagere tog turen til ø-perlen i Kattegat, hvor Mette Kramer som sædvanligt havde sørget for et overdådigt ophold – og godt vejr.

Det er også værd at nævne, at vi fik gennemført vores Thomtex DM næsten som vi plejer  – i godt vejr. Igen stor tak til Sct. Knuds Golf for at tage så godt imod os endnu engang – og for at invitere os igen i 2021. Og stort tillykke til Jonas Hüttel, der med sejren i 36 hullers rækken var med til at skrive SGK historie, da han dermed blev den første søn af en tidligere vinder (Karsten Hüttel 2004), til at at vinde vores DM.

At vi i sæsonens løb tabte til både Politiet og til svenskerne i SvenKampen, behøver vi ikke at dvæle ved. Vi kommer stærkt tilbage og kan trods alt glæde os over, at vi stadig er indehaver af trofæet fra Thomas Cook/Sunclass Airlines, da den match blev aflyst.

 --- o0o ---

Som konsekvens af udsættelsen af genralforsamlingen, er vi ikke i stand til at udpege en modtager af Den Gyldne Golfbold, sådan som vi plejer her sidst på året. Vore vedtægter foreskriver, at det er generalforsamlingen der bestemmer hvem der skal modtage bolden, så vi må vente til vi får mulighed for at afvikle generalforsamlingen. Længe lignede de jo, at Rasmus Højgaard var den eneste seriøse kandidat, men indenfor de seneste uger har flere meldt sig. Det gælder først og fremmest Emily Pedersen, der med fire sejre i år står stærkt i billedet og måske også Joachim B. Hansen, der for nylig vandt i Sydafrika. Så det bliver spændende, at se hvem der ender med at få bolden, når den tid kommer.

En lille bitte positiv ting med corona er, at vi denne gang kan vælge en modtage til DGG på bagrund af hele 2020 (og december 2019) og ikke kun de første 11 måneder af året, som det har været sædvane i en årrække.

 --- o0o ---

Et kort kig ind i fremtiden viser, at SGK igen i år afholder en vintertour i SIM Golf i Grøndal MultiCenter. Følgende datoer er på plads: 

Tirsdag 1. december
Tirsdag 15. december
Tirsdag 5. januar
Tirsdag 19. januar
Tirsdag 2. februar
Tirsdag 16. februar

Alle dage klokken 9:00

Tilmelding til de enkelte dage sker ved at skrive til Michael Lermark – michael@lermark.dk

Prisen er 150 kroner per person.

Længere ud i fremtiden kan vi afsløre, at Royal Unibrew Spring Time Classic igen afvikles i Københavns Golf Klub, datoen er dog ikke på plads endnu. Til gengæld er det sikkert, at DGU Friendly Vest afvikles den 24. maj (i Made in Denmark ugen) i Holstebro og at DM afvikles i Sct. Knuds den 24. august. SvensKampen spilles i enten Hornbæk eller Gilleleje i september. Flere matcher vil blive tilføjet til kalenderen når vi kommer ind i 2021. Vi har igen i 2021 planer for en sommertur og der arbejdes på et ophold i Nordtyskland.

Vores sponsorsituation for 2021 ser gunstig ud, da Thomas Møller-Johansson fra Thomtex har tilkendegivet, at han er med igen i 2021. Stor tak til Thomas og Thomtex.

 --- o0o ---

Til sidst vil jeg henlede opmærksomheden på vores webshop som kan findes på vores hjemmeside. Et godt sted at handle julegaver og man er også velkommen til, at lede familie og venner, som man forventer gaver fra, ind i butikken.

https://shop.sportsjournalisternesgolfklub.dk/

 --- o0o ---

Med disse ord vil jeg på vegne af bestyrelsen sige tak for 2020 og ønske jer alle en glædelig jul og godt nytår når i kommer dertil. Og husk at passe på jer selv og på alle andre. Hold ud – det bliver snart godt igen! 

Michael Lermark
Formand SGK

mandag 30. november 2020

Flere nyheder.

 • DGU Friendly Øst - spil årets EM-bane

  I samarbejde med Dansk Golf Union kan vi nu invitere til DGU Friendly Øst 2021. Vi spiller på den glimrende b…

 • 4 point svarede til en gedigen øretæve i Generationsmatchen

  2 point afgjorde sidste år Generationsmatchen i Hillerød. Ved årets Generationsmatch i fuldstændigt fortrylle…

 • Referat fra generalforsamling 2020

  Hermed udsendes referat fra generalforsamlingen 2020, som grundet Corona-restriktioner først blev afholdt d. 1…

 • En ny tradition, en ny virkelighed og en besynderlig konsekvens

  Det er (indsæt bandeord efter egen smag) et underligt spil, det der golf! Nåh, den vanvittige konsekvens, som…

 • En ganske almindelig match med et krydderi

  Det er jo bare en match som de fleste, men der er et lille krydderi, når det handler om Generationsmatchen på …

 • Den Gyldne Golfbold 2020 til Emily Pedersen

 • Golfens fornemste hæder uddeles 2. pinsedag

  Pressen inviteres hermed til at dække overrækkelsen af Den Gyldne Golfbold for 2020. Overrækkelsen finder ste…

 • Invitation Generalforsamling 2020 - med opvarmning

  Endelig er foråret kommet, og sammen med udrulningen af vaccinerne og stabile smittetal er det nu blevet mulig…

 • Skridttælleren får altid travlt på Ledreborgs storslåede anlæg

  En særdeles velspillende del af vores firebold havde hørt fra en, der kender en vidende mand, at Ledreborg Pal…

 • Golf uden grisefest

  Grisefester på Gran Canaria er efterhånden en saga blot. Til gengæld kan man nærmest fodre svin med gode golfb…

Galleri