Sportsjournalisternes Golf Klub

Drømmen gik næsten i opfyldelse, da der igen skete noget unikt i SGK.

For en historieinteresseret statistiker (eller en statistikinteresseret historiker for den sags skyld) er der intet bedre end ’det er aldrig sket før’-begivenheder. Og en sådan kunne der endnu en gang graves frem i forbindelse med årets højdepunkt på Sct. Knuds i Nyborg, Thomtex-DM.

Afgørelsen var endda tæt på en drøm, der gik i opfyldelse, for Karsten Hüttel (DM-vinder i 2004) afslørede stilfærdigt, at han i sin slumrende underbevidsthed natten inden havde været ude i et omspil med sin søn om årets sejr.

Det havde krævet 6 point yderligere til Karsten, for det blev Jonas Hüttel, der nu skal have sit navn indgraveret i Aarhus Kommunes Mindepokal fra 1957, som den 15-dobbelte All England-vinder, Finn Kobberø, for over 40 år siden stillede til rådighed for SGK.

Med 32 point var Jonas Hüttel på en diskret 9.-plads efter første runde, men som det har været tilfældet 11 af de foregående 15 år (ja, referenten ER en statistiknørd!), så blev DM vundet af en spiller, der scorer flere point på anden end første runde.

9 huller i par og en runde i 83 slag fra handicap 13,4 resulterede i 40 point og en total på 72 point, hvilket gav en pæn sejrsmarginal på 3 slag til Peter Maaløe på andenpladsen og yderligere 2 slag til Lene Ugilt Hansen på tredjepladsen.

Sejren var desuden et fint bevis på, at stabilitet er nøglen til succes i golf. For andet år i træk lavede DM-vinderen ikke en eneste birdie, men ingen af Jonas’ to scorekort indeholdt streger.

Og selv om drømmen ikke helt gik i opfyldelse, så bidrager Karsten til årets unikke begivenhed, da det er første gang, far og søn optræder på listen over vindere af vores største interne titel. I hvert fald så vidt vides. Foreningens medlemsliste har jo gennem tiden talt adskillige raske svende, der kom lidt vidt omkring…

Mads Rotbøl sikrede sig sejren i bruttorækken, Claus Rødgaard Thomsen fik med 1,28 meter præmien for at  være tættest på pinden på 13. hul, og så blev vores altid gavmilde DM-sponsor, Thomas Møller-Johansson, med 33 point vinder af 18-hullersrækken.

På en grå og regntrist torsdag, hvor disse linjer skrives, fordi formiddagens planlagte runde i Vallensbæk druknede i insisterende vandmasser, er det dejligt at tænke tilbage på tirsdagens over 30.000 skridt, der blev tilbagelagt i så passende et tempo, at gennemsnitstiden for runderne endte på 3 timer og 45 minutter.

Endvidere er det opløftende, at chefgreenkeeper Thomas Kjær Nielsen og hans team endelig får noget den nedbør, banen har tørstet efter ovenpå en dansk sommer, der har været bedre for salget af sodavandsis end for græsvæksten. Selv om fairways bærer præg af tørken i en grad, så der måtte spilles med oplæg, var både teesteder og greens i lige så god stand som chefgreenkeeperen selv. Det var i hvert fald en fornøjelse at Thomas atter kunne deltage i middagen, efter han sidste år havde været fraværende på grund af helbredsmæssige udfordringer.

Udfordringer har vores højt værdsatte værtsklub i Nyborg også. Formand Jørn Nielsen fortalte under middagen, at klubbens økonomi på grund af klubhusbyggeriet, en lidt for stor medlemsafgang og den generelle krise skranter i sådan en grad, at den har per 1. november har måttet opsige golfmanageren Rene Bøgh-Larsen, som vi de seneste år har haft uvurderlig stor glæde af i forbindelse med vores årlige besøg. Ikke desto mindre høstede formanden dagens største bifald ved at love, at vi også næste år kan afvikle vores DM i Nyborg.

Herfra sender vi de bedste ønsker til Rene, der kan andet end at styre en golfklub. Han blev i hvert fald nummer to i dagens afsluttende quiz, hvor Christian Moestrup viste sig som foreningens førende ekspert i H.C. Andersens eventyr. Dem er der i øvrigt 156 af. Det var et for quizmasterens debuterende emne, som endnu ikke sidder på rygraden, så det skal retfærdigvis nævnes, at Thomas Vennekilde uretmæssigt blev beordret tilbage i sædet. Han får en SGK-bold som kompensation ved først givne lejlighed. Til gengæld lærte DM-debutanten Jacob Juhl quizkonceptet på den hårde måde. ’Store Claus og lille Claus’ er IKKE et H.C. Andersen-eventyr. Men det er ’Lille Claus og store Claus’.

Tekst: Allan Nielsen. Foto: Lars Krabbe torsdag 27. august 2020

Flere nyheder.

 • Udsættelse af generalforsamlingen 2020

  Det er med stor beklagelse, at vi ser os nødsaget til at udsætte årets generalforsamling, der var planlagt til…

 • Ranglistevinderen afslører de uendeligt banale hemmeligheder

  Åh, nej! Indikerer rubrikken, at der nu er en eller anden trættende klog mellemhandicapper, der skal være bel…

 • Invitation Royal Unibrew Autumn Leaves

  Vi nærmer os afslutningen på en sæson, som vi sent vil glemme. På grund af corona kom vi sent og forsigtigt i …

 • Kan SGK virkelig tabe et trofæ på grund af manglende bredde?

  Björn Hedman sagde det under præmieoverrækkelsen – og så passer det, for formanden for de gemytlige skånske sp…

 • Skumlende Uffe vandt den venlige match trods et slag efter det forkerte flag

  At en golfrunde kan slå flere kolbøtter end DGI’s berømte verdenshold ved enhver med bare minimal erfaring fra…

 • Invitation SvensKamp 2020

  Så gælder det SvensKampen 2020, og vi skal til smukke Bokskogens GK i Skåne, bare en lille times kørsel fra Kø…

 • Invitation DGU Friendly Øst

  Først og fremmest skal der igen lyde en stor tak til Sct. Knuds Golfklub for atter at huse vores DM og ikke mi…

 • Formanden svedte, surmulede og sluttede storsmilende i solbeskinnede Skovbo

  Inspirationen til rubrikkens bogstavrim kom fra Lars Krabbes tilsendte fotosser, som fint fortæller dagens his…

 • Invitation Thomtex DM

  Efter en meget anderledes første halvdel af sæsonen - præget af Corona og Covid - er det med endnu større fo…

Galleri