Sportsjournalisternes Golf Klub

Værter i livsfare løb (eller gik) med det næsten det hele.

Michael Lermark vandt DGU Friendly Vest på Silkeborg, hvor SGK’s bestyrelse optrådte temmelig ugæstfrit.

At dette referat overhovedet har nået hjemmesiden, er nærmest et mirakel, for kig engang på overstående billede. Den ikkegolfspillende frue derhjemme hævder hårdnakket, at velplejede golfbaner intet har med natur at gøre, men det kan da nok være, at naturen kiggede forbi, da SGK i samarbejde med Dansk Golfunion var vært for DGU Friendly i Silkeborg.

På 16. hul mødte der i hvert fald vores firbold et skrækindjagende syn, da en livsfarlig hugorm lå midt på green og solede sig. For en ophidiofob som undertegnede (og det betyder sygelig frygt for slanger) var det grænseoverskridende, at Lars Krabbe var nede på alle fire for at dokumentere, den overhængende livsfare, vi befandt os i, men i retfærdighedens navn fremmer hoffotografens opofrende arbejde overdrivelsen.

Jo, den ser skræmmende ud, dette monster, der på linje med gedehamsen, fjæsingen og skovflåten optræder på listen over Danmarks farligste dyr. Men der er god grund til atberolige bekymrede medlemmer. Uhyret på 16. green fremstår nok lidt større i Krabbes linse end i virkeligheden. Krabaten var nok maksimalt 20 centimeter lang. I hvert fald vurderet fra min placering i sikker afstand fra den modige fotograf.

Trods denne frygtelige oplevelse lykkedes det at komme helskindet gennem banen, der sidste år var hjemsted for European Tour-turneringen Made in Denmark. DGU Friendly Vest blev for de første 9 hullers vedkommende afviklet på østsløjfen, der enkelte steder stadig var mærket af at eksempelvis hele tv-produktionen sidste år var placeret midt på fairway, men ellers var den udfordrende bane i fortræffelig stand og hele dagen i strålende solskin gjorde runden til endnu en stor og inspirerende golfoplevelse.

17 af de 22 deltagere var SGK-medlemmer, mens de 5 resterende enten var fra DGU eller inviteret til dels at stifte bekendtskab med SGK og høre nærmere om DGU’s elitearbejde, som var præsenteret ved landsholdsspillerne Adam Pedersen, Philip Sillesen og Oskar Ambrosius, og som elitechefen Claus Mølholm redegjorde for i forbindelse med den efterfølgende spisning og præmieoverrækkelse.

Og det var så her, SGK’s bestyrelse og dagens værter optrådte temmelig ugæstfrit. Formand Michael Lermark vandt med 37 point sin femte turnering og den første siden svenskerkampen i 2016, bestyrelsesmedlem Claus Rødgaard Thomsen, der ydermere var DGU’s vært på arrangementet, tog andenpladsen med 36 point, og så flækkede turneringens tredje bestyrelsesmedlem – det er undertegnede - sig ind på 3.-pladsen. Blandt andet fordi det 15 meter lange putt i en stor bue sikkert uden om hugormen resulterede i en par til 3 point.

Claus Rødgaard supplerede vinreolen med den ene af de fire præmier for at være nærmest hullet på alle par 3-hullerne, hvor Mads Rotbøl, Uffe Kongsted og Kasper Ørkil (dagens bedste med 136 cm) tog sig af de tre andre, og så udraderede Rødgaard også resten af selskabet og vandt sin tredje flaske vin i quizzen, hvor temaet var spillere, der havde klaret cuttet i både Masters og den foregående uges US PGA Championship.

Tekst: Allan Nielsen. Foto: Lars Krabbe og Frank Cilius onsdag 22. maj 2019

Flere nyheder.

  • Invitation Springtime Classic og generalforsamling

    I 1963 sang Bob Dylan “The Times They Are a-Changin’”. Det var rigtigt dengang, og her 61 år senere er det sta…

  • Hans Grønfeldt er afgået ved døden

    En af monopolets helte, Hans Grønfeldt, sov stille ind natten til søndag efter længere tids sygdom. Han blev 8…

  • Nicolai Højgaard modtager Den Gyldne Golfbold

  • Invitation: Kom til overrækkelsen af den fornemste hæder i dansk golf

    Pressen inviteres hermed til overrækkelsen af Sportsjournalisternes Gyldne Golfbold 2023. Overrækkelsen finde…

  • Sommertur 2024 - Royal Oak og Vejle

    Mandag 1. til onsdag 3. juli 2024 Vores base bliver på Royal Oak i Jels. I 2023 blev 10 luksus Spa huse på hv…

  • Mindeord om SGK-medlem Hans Kiel

    Det er med sorg, at vi må berette om et dødsfald blandt medlemmerne i SGK. Det gælder vores mangeårige medlem,…

  • Nyhedsbrev november 2023

    Kære medlemmer. Det er surt, men sandt. Sæsonen er slut for SGK.  Det er den ikke for de professionelle golf…

  • Hurra for maden, vinen, musikken, bestball og 5.-pladsen – så pyt med vejret og den laaaange, våde bane

    Det er halv-italieneren Kim Ferrigno, der har sagt, at en sport, hvor man i mange sammenhænge er sin egen domm…

  • Sæsonen sluttede med sidevind, den tættest mulige afgørelse og en god idé

    TLP Golf Autumn Leaves hedder årets sidste ordinære turnering i vores højt værdsatte forening. TLP Golf fordi …

  • Invitation TLP Golf Autumn Leaves

    Vi bryder os ikke om det, men det er desværre sandt. Endnu en fantastisk golfsæson nærmer sig sin afslutning. …