Sportsjournalisternes Golf Klub

Traditionerne fik en ny dimension i solrige Skåne.

Selv om titlen gennem tiden er ændret fra ’familytrip’ til ’sommerturen’, er spillereglerne de samme for vores agtværdige forenings årlige udflugt. De er båret af ærkedanske begreber som traditioner, hygge og socialt samvær, men lige som ude i den rigtige verden blæser forandringens vinde selvfølgelig gennem SGK.

Gennem efterhånden en hel del år i foreningens bestyrelse kan jeg bevidne, at den årlige udflugt uanset titlen har været genstand for mange en diskussion. Er det besværet værd? Kan vi lokke nye og yngre folk om bord? Er tiden løbet fra os? Vil medlemmer fra vest tage hele vejen til Sverige? Er der længere fra hovedstaden til Jylland end fra Jylland til hovedstaden?

Til de mange spørgsmål er det bare at lette på hatten – uanset om det er Carsten Marches ørebeskyttende,  rædsel eller en mere klassisk kasket – og udbringe et trefoldigt ’sommeturen længe leve!’.

Selv om det vil være helt i tidens ånd at hylde et arrangement, man selv har haft andel i planlægningen af, som en ubetinget succes, så skulle signalerne fra årets ikke færre end 23 deltagere være ualmindelig dårligt forstået, hvis der skulle være tale om andet.

Alene tilslutningen vidner om, at afstanden i hvert fald ikke er mere udfordrende end at den fynske dialekt var talstærkt repræsenteret omkring middagsbordene, i quizfinalerne og på den helt enestående tagterrasse på Rusthållergården i sceniske Arild.

Lars Krabbe viste sig som den stærkeste i kategorien ’fodboldgeografi’, hvor selskabet efter tur fik nævnt 54 af de 55 medlemslande i Uefa (og kun kiksede Tyrkiet), inden Mathias Hüttel i en indædt familiefejde besejrede storebror Jonas i kampen om at udpege flest mere eller mindre kendte deltagere i fredagsklassikeren ’Vild med Dans’.

Turens omdrejningspunkt er dog (forhåbentlig ikke overraskende!) de tre golfrunder, der i år blev afviklet i Landskrona, Mölle og Malmö Burlöv, og flere istemte sætningen ’det er helt sikkert ikke sidste gang, jeg har spillet Mölle’.

For undertegnede var den vildt varierede, udfordrende og afsindigt smukke golfbane på toppen af Kullen i hvert fald turens golfmæssige højdepunkt, og som Dansk Golf Unions store undersøgelse tidligere har vist, hænger oplevelsen af de enkelte baner ikke sammen med den aktuelle score.

Carsten Marcher kom med på turen på alleryderste mandat og langt senere end i sidste øjeblik, men der var lige akkurat plads til en 20. og sidste spiller i vores reservation, og det blev på mandagens runde i Landskrona udnyttet til 35 point og dermed Carstens første sejr i SGK-regi.

En førstegangsvinder blev også kåret efter runden i Mölle, hvor Lars Vermund toppede med 35 point og på bedre handicap henviste Carsten Marcher til dagens andenplads.

70 point i de første to matcher gjorde Marcher til det jagede bytte på tredjedagen på parkbanen Malmö Burlöv, men det tog Uffe Kongsted fire (!) huller at indhente forspringet på 6 point. Men en fænomenal runde i 75 slag med udelukkende 3’ere, 4’ere og 5’ere på scorekortet vandt Uffe Kongsted med 42 point både finalematchen og det samlede regnskab, der endte således:

Spiller

Hcp.

Lands

Mölle

Burlöv

I alt

Uffe Kongsted

9,3

32

32

42

106

Carsten Marcher

19,9

35

35

30

100

Lars Vermund

15

29

35

31

95

Lene Krüger

17,8

28

32

32

92

Lillian Agerklint

17,3

24

26

39

89

Lars Krabbe

21,7

29

31

28

88

Torben Schou

15,3

28

32

25

85

Karsten Hüttel

15,3

23

28

34

85

Allan Nielsen

21,5

27

23

34

84

Jesper Worre

15,8

26

32

24

82

Ole Vestergaard

18,4

28

24

29

81

Peter Maaløe

20,8

26

22

33

81

Jonas Hüttel

13,1

22

31

25

78

Ulrik Holmstrup

16,6

28

18

32

78

Frederik Schou

16,6

24

26

24

74

Inge Linde

23,9

22

21

24

67

Steen Bruun

11,9

22

20

24

66

Mathias Hüttel

17,3

26

20

20

66

Lene Ugilt

6,3

33

27

 

60

Hans Kiel

19,8

22

14

24

60

Peter Jensen

24

 

 

35

35

Den ualmindelig skarpe deltager (og sådan nogle har vi faktisk!) vil registrere, at det store regnskab ikke helt stemmer overens med de præmieoverrækkelser, der fandt sted undervejs. Efter at have løftet pegefingeren et par gange over for sjusket udførte scorekorts, stikker turneringslederen denne gang samme finger direkte ind i øjet på sig selv og påtager sig ansvaret for to af de fire fejl, der blev opdaget i forbindelse med indtastningen af vores scores i golfbox.

Det har den konsekvens, at Lene Ugilt overhaler Uffe Kongsted som nummer to på førstedagen, og at både Peter Jensen og Karsten Hüttel kravler en plads op som nummer henholdsvis 3 og 4 på tredjedagen. Det betyder naturligvis også, at præmierne skal omfordeles. Så den flaske hvidvin Karsten fik, skal gives til Allan, der skal videregive sin flaske til Peter, hvis flaske skal overrækkes Karsten. Da der imidlertid er tale om fuldstændig ens flasker, alle indkøbt hos vores storsponserende Thomas Johansson, virker den logistiske og mest klimavenlige løsning dog at være, at alle holder fast i den allerede tildelte præmie, skruer låget af og skåler med de nærmeste på en lun sommeraften i nær fremtid.

I det noget længere perspektiv ’lovede’ bestyrelsens to deltagere på turen, Steen Bruun Rasmussen og undertegnede, at planerne for næste års tur går i retning af Nordtyskland og Fanø samt at naturskønne Kullen med golfbanerne St. Arild og Mölle helt sikkert vil indgå i overvejelserne frem mod sommerturen i 2021.

Resultat Sommertur 1 - Landskrona

Resultat Sommertur 2 - Mölle

Resultat Sommertur 3 - Malmö Burlöv

Apropos fremtid er næste match DGU Friendly Øst i Furesø Golfklub mandag 19. august med løbende start efter klokken 13.00. Tilmeldingen er åbnet og invitation sendes ud i begyndelsen af august måned.

Tekst: Allan Nielsen. Foto: Lars Krabbe onsdag 10. juli 2019

Flere nyheder.

 • Vejrguderne svigtede til afslutningsmatchen. Og heldigvis for det

  Lars Krabbe kastede et lidt vemodigt blik ud på Kokkedals 18. green. Det er jo det værste, nu er der over seks…

 • Politiet snuppede præmierne, men vi havde Tidmand og bredden

  Nåh, nu gælder det om at holde tungen lige i munden og undgå alle de letkøbte morsomheder om bøllebank og tæv …

 • Invitation Royal Unibrew Autumn Leaves

  Sæsonen 2019 lakker mod enden efter et travlt efterår, hvor der heldigvis stadig resterer to matcher. Den før…

 • Samsøturen var lige så ski’skæg og velsmagende som altid

  Når alt andet har fortonet sig i glemslens tåger, vil tre ting stå tilbage fra årets tur til Samsø: Den forryg…

 • Skal Politiet have bank igen?

  Med minderne fra den nys overståede Samsø tur i frisk og glædelig erindring, ser vi nu frem mod næste match fo…

 • Hissa-hussa-hej-sa-sa. Og det fik de. For tredje år i træk og de næste syv år

  Lad os straks indlede med den glædelige nyhed, der på grund af referentens alt for (golf)travle uge nok ikke l…

 • Fotografen lynede ved DM, men undtagelsesvist kun på banen

  Da et lysglimt over Nyborg lyste op sent på aftenen, var spørgsmålet indlysende: Var det et lyn eller Lars Kra…

 • Invitation SvensKamp 2019

  Vi har det smukke trofæ, og vi har hjemmebane, når det gælder den 43. udgave af SvensKampen. Matchen spilles t…

 • Efter en sandsynlig SGK-rekord var der absolut ingen, der mumlede 'fifler!'

  Hvis vi skal være sådan helt bramfrit ærlige, så har vi nok alle sammen gjort det: Siddet ved en præmieoverræk…

 • Invitation Thomtex DM præsenteret af Norwegian

  Så er det blevet den tid på året, hvor pokalen skal findes frem, pudses og gøres klar til en tur til Nyborg.…