Sportsjournalisternes Golf Klub

Samsøturen var lige så ski’skæg og velsmagende som altid.

Når alt andet har fortonet sig i glemslens tåger, vil tre ting stå tilbage fra årets tur til Samsø: Den forrygende mad, tømmermændene og genopfriskningen af, hvor sjovt det egentlig er at spille hulspilsmatcher i det format, vi benytter til Grønfeldt Samsø Cup.

Nåh ja, så er der selvfølgelig også resultatet af den legendariske holdmatch mellem Team Kramer og Team Ugilt, som blev afviklet for tiende gang.

Lad os starte med det sidste. Efter fem sejre i træk måtte Mette Kramer overrække trofæet til Lene Ugilt, hvis blåkasketklædte hold vandt 17-12.

Som cifrene antyder var deltagelsen i årets match trods tre sene afbud højere end i mange år. Det resulterede i 13 singler i den afsluttende session tirsdag morgen, hvor Samsø Golfklubs formand, Henrik Sørensen, var eneste ikke-SGK’er.

Jesper Worre og Casper Hjorth kan hver især hævde, at de var udslagsgivende med deres maksimale 3 point, men der var naturligvis tale om en kollektiv holdindsats, hvor alle bidrog med hvad de kunne. Eller var i stand til.

For udover endnu en overdådig forplejning hos Susanne og HC på rumogrooms, lige fra den eminente madpakke, det finske oksekød, pestoen og den morgenmad, som de før nævnte tømmermænd begrænsede en hel del, blev der indtaget en del rødvin, mens musikken spillede og Michael Lermark præsenterede et sammenklip af Hans Grønfeldts tidstypiske tv-portræt af golftræneren Henning "Sprinter" Christensen fra 1977.

Alt sammen var det med til at skabe en gevaldig hyggelig aften og nat, der i hvert fald for undertegnede satte et vist præg på indsatsen tirsdag morgen, da Uffe Kongstad på mirakuløs vis rejste sig – godt nok i sidste øjeblik – og var i stand til at spille noget nær fejlfri golf. Jeg fattede ikke en meter og trak mig efter 13. hul stærkt besejret tilbage til et hjørne i klubhuset og fortsatte den hårdt tiltrængte restitution.

For undertegnede var der tale om den blot anden deltagelse i Samsøturen, og jeg kan sagtens relatere til Ole Vestergaards skepsis overfor spilformatet. Sådan husker jeg også den første oplevelse for syv år siden, da jeg anså en runde golf primært som en kamp mod sig selv og for de sædvanlige stablefordpoint.

Tilgangen var en anden i år, og oplevelsen så meget desto større. Det var faktisk ski’ skægt, måske også fordi de to matcher i bestball og foursome blev ekstremt tætte med afgørelser på sidste hul, men hele tankegangen og koncentrationen var en helt anden og langt mere fokuseret end under endnu en privat runde med vennerne.

Læg dertil at gæstfriheden i Samsø Golfklub er uovertruffen, at banen med rette kan kalde sig en af Danmarks smukkest beliggende, at maden som tidligere nævnt er helt i særklasse, at Thomtex leverer et overflødighedshorn af et præmiebord og at hele turen nu er indrulleret i kære traditioner. Så er der kun at konstatere, at jeg også deltager næste år. Og måske drikker lidt mindre.

Tekst: Allan Nielsen. Foto: Lars Krabbe torsdag 12. september 2019

Flere nyheder.

 • Solbeskinnet jubilæumsmatch blev holdt det rigtige år og fik en pudsig vinder

  Normalt handler skriverierne på denne vores fælles hjemmeside om matcher og andre aktiviteter, gerne krydret m…

 • Intet nyt under solen - Samsø er stadig fantastisk

  For 11. gang drog medlemmer fra SGK til Samsø, til Grønfeldt Samsø Cup, gavmildt præsenteret af Thomtex. Og de…

 • Hillerød bød på to gange 'det er aldrig før sket i SGK’s historie'

  Allan Nielsen indledte SGK-sæsonen med 35 point i Dyrehaven. Ulrik Holmstrup indledte SGK-sæsonen med 35 point…

 • Invitation SGK 50 års jubilæumsmatch

  Vi kan i år konstatere, at SGK nu har eksisteret i ikke mindre end 50 år og det skal naturligvis fejres. Det s…

 • JOBOPSLAG: Redaktør til Golfavisen/Golfmagasinet

  Går du med en drøm om at forene din hobby som golfspiller med dit arbejde som journalist, bør du måske overvej…

 • Inivitation Hillerød Junior Support

  Normaliteten er så småt ved at indfinde sig, og det gælder heldigvis også i SGK. Vi kan nu invitere til sæsone…

 • Sommer-Links-Ø-tur 2020

  Rømø – Sild - Fanø 6. juli – 8. juli 2020 3 Links baner på 3 dage! Det lyder vildt! Ja, det kan blive vildt,…

 • Kun rådyrene havde ikke hørt om behørig afstand

  Udefra set var alt egentlig fuldstændig, som de ældste medlemmer af SGK kan huske tilbage: Vejret var forårsag…

 • Ny dato og invitation til Grønfeldt Samsø Cup 2020 præsenteret af Thomtex

  En af foreningens traditionsrige turneringer har i de seneste par år stået model til meget. Først blev termine…

 • Så skyder vi 2020-sæsonen i gang

  Det er i disse tider en helt særlig fornøjelse omsider at kunne indbyde til sæsonens første mach i Sportsjourn…