Sportsjournalisternes Golf Klub

Efter 25.110 meter blev 2 centimeter afgørende.

De ’smaar margiNAler’ blev for alvor udbredt, da Danmarks tyske folkeeje i skikkelse af Sepp Piontek i 1980’erne gjorde det til sit helt eget signatur-udtryk.

Dengang har Lars Krabbe givetvis hørt det på talrige pressemøder i sin rolle som fotograf på Jylland-Posten uden anelse om, at det en dag ville være en ekstremt rammende beskrivelse af hans allerstørste triumf på en golfbane. Ja, han havde dengang næppe den blot mindste ide om, at han en dag overhovedet skulle spille golf.

Ovenpå to ugers olympiske strabadser i Rio, hvor få hundrededele sekunder i mange tilfælde udgjorde forskellen på gylden succes og grum skuffelse, var det på Sct. Knud Golfklubs grønne og indbydende græstæppe en afstand på centimeter – og vi snakker 2 eller 3 – der blev udslagsgivende efter en dag, hvor Lars Krabbe ifølge sin skridttæller havde tilbagelagt 25.110 meter til fods.

De sidste kilometer var op og ned ad hul 5 og 9, hvor omspillet mod Leif Poulsen (begge havde lavet 72 point) om titlen som vinder af ’DM præsenteret af Connect Business’ blev afgjort i en maratondyst, der i hvert fald ikke er set i de 15 år, undertegnede har været medlem af foreningen. I den tid har Leif Poulsens sejr over Søren Steffen i 2001 på tredje omspilshul været den hidtil længste, men andre med mere anciennitet må korrekse, hvis der siden DM-starten i 1977 har været en tættere afgørelse.

I år faldt den nemlig på fjerde omspilshus, efter begge deltagere på skift havde puttet for sejren. Det lignede endda en tredje tur op ad 5., da begge havde et bogeyputt fra omkring en halv meter tilbage, men da Leif Poulsen med en margin på de forræderiske centimeter kiksede, sejrede Lars Krabbe iført bind om sit opererede knæ og efter en smertefuld sommer med en diskusprolaps.

Det var naturligvis kulminationen på endnu en fremragende dag i Nyborg, hvor den fynske gæstfrihed rækker helt ud på parkeringspladsen, når man ved ankomsten om morgenen bliver ønsket god fornøjelse af et par medlemmer af dameklubben, der på grund af vores invasion er blevet forvist fra deres hjemmebane og må køre til Ringe for at spille deres onsdagsrunde.

Og den blev dokumenteret, da klubbens bestyrelsesmedlem Søren Pedersen på vegne af den bortrejste formand, Jørn Nielsen, efter en aldeles fremragende middag med braisseret oksesteg og marcipankage med vaniljeis erklærede, at SGK’s DM-arrangement endnu en gang var hjertelig velkommen tilbage næste år.

Inden da havde Thomas Møller-Johansson fra GranVino budt på smagsprøver som aperitif til middagen, Jan Rosenthal var blevet hædret for at have været nærmest pinden på 13. hul med 4,10 meter, Thomas Heiredal var for fjerde år i træk og syvende gang i alt blevet kåret som vinder af bruttorækken, Ruddi Christensen var hædret som vinder af den sparsomt besatte 18-hullersturnering, Søren Juhler Kjær havde i sin flittige søgen efter vildfarne bolden fundet sejren ’hidden-hole’ (det 4.), SGK havde sagt tak for endnu en storslået behandling med gaver til Rene i sekretariatet, greenkeeper Thomas og starter Dino, og dagens sponsorer fra Sim-Golf i Grøndalscentret og Connect Buisness havde præsenteret deres produkter.

Tilbage var så bare at gentage konstateringen fra præmieoverrækkelsen, at man skal være plushandicapper, kvinde eller pensionist for at kunne gøre sig gældende ved DM – om end Lars Krabbe endnu ikke helt har nået pensionsalderen, men han bliver efter at have indgået en frivillig aftrædelsesordning med sin mangeårige arbejdsgiver nu freelancer, så han ’i højere grad kan hellige sig golfsporten’, som han sagde i sin underholdende vindertale.

Halvdelen i top-6 var kvinder med Lene Ugilt (71 point og en mistet bold på 36. hul), Tuula Undall (70), Lene Krüger (67), mens Heiredal med sine beskedne 6 birdies måtte nøjes med 64 point – og se Henrik Levysohn levere dagens eneste eagle (på 17. hul).

Heiredal topper nu birdieranglisten med sin 16 birdies, mens Lene Ugilt overtog føringen på pointranglisten fra Ulrik Holmstrup.

Resultatliste

Tekst: Allan Nielsen. Fotos: Søren Tidmand (udstyr venligst udlånt af mesteren Krabbe) onsdag 31. august 2016

Flere nyheder.

  • Invitation Springtime Classic og generalforsamling

    I 1963 sang Bob Dylan “The Times They Are a-Changin’”. Det var rigtigt dengang, og her 61 år senere er det sta…

  • Hans Grønfeldt er afgået ved døden

    En af monopolets helte, Hans Grønfeldt, sov stille ind natten til søndag efter længere tids sygdom. Han blev 8…

  • Nicolai Højgaard modtager Den Gyldne Golfbold

  • Invitation: Kom til overrækkelsen af den fornemste hæder i dansk golf

    Pressen inviteres hermed til overrækkelsen af Sportsjournalisternes Gyldne Golfbold 2023. Overrækkelsen finde…

  • Sommertur 2024 - Royal Oak og Vejle

    Mandag 1. til onsdag 3. juli 2024 Vores base bliver på Royal Oak i Jels. I 2023 blev 10 luksus Spa huse på hv…

  • Mindeord om SGK-medlem Hans Kiel

    Det er med sorg, at vi må berette om et dødsfald blandt medlemmerne i SGK. Det gælder vores mangeårige medlem,…

  • Nyhedsbrev november 2023

    Kære medlemmer. Det er surt, men sandt. Sæsonen er slut for SGK.  Det er den ikke for de professionelle golf…

  • Hurra for maden, vinen, musikken, bestball og 5.-pladsen – så pyt med vejret og den laaaange, våde bane

    Det er halv-italieneren Kim Ferrigno, der har sagt, at en sport, hvor man i mange sammenhænge er sin egen domm…

  • Sæsonen sluttede med sidevind, den tættest mulige afgørelse og en god idé

    TLP Golf Autumn Leaves hedder årets sidste ordinære turnering i vores højt værdsatte forening. TLP Golf fordi …

  • Invitation TLP Golf Autumn Leaves

    Vi bryder os ikke om det, men det er desværre sandt. Endnu en fantastisk golfsæson nærmer sig sin afslutning. …

# Spiller Points
1 Leif Poulsen 72
2 Lars Krabbe 72
3 Lene Ugilt Hansen 71
4 Tuula Undall 70
5 Lene Krüger 67
6 Thomas Heiredal 64
7 Jan Rosenthal 63
8 Søren Tidmand 63
9 Mads Rotbøl 62
10 Uffe Kongsted 62
11 Kai Hartmeyer 62
12 Kim Garde Madsen 62
Lars Krabbe vinder på 4. omspilshul